Славия тръгва за каре победи над Левски

Още един неуспех ще сгъсти облаците около мнението за Стойчо Стоев

Sportinglife
Sportinglife 12:40 ч., 10 Сеп 2015
0
661
Lap.bg

В неделя идва отново най-старото столично дерби в българския футбол. А през този сезон – единственото. Така ще е най-малко и през следващия. Славия приема Левски на „Овча Купел” с доста необичайна статистика от последните мачове. Три пъти поред отборът на Иван Колев срази „сините”. А в дълги периоди от историята Славия не е била кой знае какъв препъни камък за Левски.

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Литекс – Берое под 2,5 (0:1)

Монтана – Локомотив (Пд) 1 (2:0)

Нещата обаче се завъртат. През този сезон Славия не е напускала първите места, а Левски въобще не може да ги доближи. Почти никой не може да вкара гол на Марио Кирев.

От своя страна мнението за треньора Стойчо Стоев в Левски става все по-двуполюсно. И затова допринесоха резултатите от последните два кръга – 0:1 от Локомотив (Пд) и 0:0 срещу Пирин. А тези съперници са сред основните фаворити за изпадане. Христо Йовов, бившият футболист и директор на Левски, каза, че дори в сегашния състав „сините” би трябвало да ги бият.

Вече не се говори толкова за Бебетата на Стойчо Стоев, защото всъщност с малки изключение те не са никакви „бебета”. Дори реми срещу Славия ще се приеме с голямо неудовлетворение на „Герена”, а може би новите ръководители вече се оглеждат и за вариант за треньорския стол

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 16,15 ч по Диема спорт 2

Черно море – Локомотив (Пд)

„Моряците” се превърнаха в специалисти в турнирните дуели, а мачовете от „А” група не изглеждат толкова интересни за тях. Затова и резултатите в първенството се люлеят между двата полюса. Локомотив (Пд) ще се бори за кожата си до края на сезона, въпреки че преди два кръга спечели срещу Левски. След това дойде поражение от новака Монтана. Черно море пък загуби от Ботев. Моряците на Никола Спасов взимат най-вече точките си на свой терен и сега би трябвало да е по същия начин.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в петък от 16,15 ч по Диема спорт 2

Ботев – Литекс

Много непредвидим мач. В последната седмица Ботев се подсили с две нови „черни перли”, в миналия кръг пречупи коравия Черно море. Въпреки проблемите с финансите на стадиона в Коматево отборът върви прилично. Е, не се бори за челните места, но това беше приказка от преди година.

Откакто Лауренцио Регекампф смени Любко Петрович, Литекс не играе добре. Не играе и успешно. Даже напротив – „оранжевите” не могат да вкарват голове, а това води до невъзможност за събиране на точки.

В последния кръг Литекс падна с 0:1 у дома от Берое. Всяка следваща грешна стъпка може да бъде последна за румънеца. В Ловеч е известно, че треньорите могат да бъда силно обичани и силно мразени. А скрупули при разделите няма.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в събота от 16,15 ч по Диема спорт

Берое – Лудогорец

Първите два от миналия сезон са първи и втори в момента. Тимът на Петър Хубчев влиза след почивката заради националните отбори, оттървал се от скандалджията Жуниор Мапуку.

И със самочувствието от победата в Ловеч в миналия кръг. Берое е един от отборите, които най-често разплакват Лудогорец, откакто в българския футбол царува „зелена” доминация. Въпреки това Хубчев често се разправя с група фенове по трибуните – явно недоволни, че вече не са шампиони на България, а само втори.

Треньорската смяна в Лудогорец не доведе до генерална промяна. Под ръководството на Едуард Ераносян „орлите” не играят на нивото на селекцията си, а в последния кръг дори загубиха точки у дома с 1:1 срещу Славия. И все пак заради футболистите, които притежава, шампионът е фаворит срещу вицешампиона.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 20 ч по Диема спорт

Пирин – Монтана

Дойде дербито и на новаците в „А” група. След няколко неуспеха и двата отбора ще влязат в него с високо вдигната глава. Пирин завърши 0:0 на „Герена” и може само да проклиня лошия късмет на Маркиньос, който изпусна дузпа в 86-ата минута.

Монтана пък спечели с 2:0 срещу Локомотив (Пд), с което се върна на победния път, който бе започнал в началото на сезона. Пирин още не е ликувал с победа след завръщането си в „А” група.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч по Диема

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията