Лесен работен ден за швейцарците в Ню Йорк

Халеп и Пенета се класираха за полуфиналите

Sportinglife
Sportinglife 12:30 ч., 10 Сеп 2015
0
727
GETTY IMAGES

Швейцарците Роджър Федерер и Стан Вавринка имаха лек работен ден на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис и записаха убедителни трисетови успехи.

Особено впечатляващ бе успехът на Роджър Федерер над Ришар Гаске с 6:3, 6:3, 6:1 за по-малко от 90 минути. Маестрото приключи двубоя със 76% вкаран първи начален удар, 87% спечелени точки на първи сервис и 50 уинър

"От няколко години насам, по-скоро вече доста години поред, поглеждах към бъдещето и се надявах да играя на най-високо ниво на тази възраст.

И мисля, че ми се получава. Успявам да стигна рано до топката, а волетата ми са много по-добри, отколкото преди десетина година.

Стан Вавринка от своя страна се справи с Кевин Андерсън с подобен резултат 6:4, 6:4, 6:0.

"През последните три години се развих много и се чувствам близо до нивото на Федерер.

Той играе наистина много добре на този турнир, така че аз ще трябва да бъда на върха на своите възможности, ако искам да го победя.

Федерер направи няколко брилянтни мача в Ню Йорк и аз знам колко трудно ще ми бъде, но съм готов", каза Вавринка.

При жените Симона Халеп надви трудно с 6:3, 4:6, 6:4 Виктория Азаренка от Беларус и ще играе срещу италианката Флавия Пенета, която по-рано през деня в Ню Йорк се наложи с 4:7, 6:4, 6:2 над чехкинята Петра Квитова.

Преследвайки своята първа титла от Големия шлем, Халеп излезе леко притеснена на корта и това даде резултат.

Нейната съперничка се справяше отлично в началото и пращаше безспирни диагонални удари, но дъждът прекъсна срещата за 85 минути, в които румънката събра мислите си и промени коренно своята игра.

Пенета победи чехкинята Петра Квитова с 4:6, 6:4, 6:2 и се класира за втори път в кариерата си на полуфиналите в Откритото първенство по тенис на САЩ.

Италианката дублира класирането си в топ 4 през 2013 година, след като в сряда вечер игра и за седми пореден път на четвъртфиналите в Ню Йорк.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията