Трио оглави класирането за Световната купа

САЩ, Италия и Полша все още непобедени в Япония

Sportinglife
Sportinglife 08:35 ч., 11 Сеп 2015
0
788
Fivb.org

Три отбора окупираха върха в класирането след изиграването на срещите от третия ден на Световната волейболна купа при мъжете. Като лидери първия почивен ден в надпреварата, която тече в Япония, посрещат отборите на САЩ, Италия и Полша.

Трите състава имат по три победи и по 9 спечелени точки. Американците обаче имат по-добро съотношение спечелени-загубени геймове, тъй като са отстъпили само в една част от общо изиграните 10 в Япония.

Резултати и програма

Италия – Египет 3:1

Иран – Венесуела 3:0

Канада – САЩ 0:3

Аржентина – Полша 1:3

Русия – Тунис 3:0

Япония – Австралия 3:1

Програмата за 12.09

САЩ – Италия

Полша – Иран

Австралия – Египет

Тунис – Венесуела

Русия – Аржентина

Япония - Канада

На световната купа, точно както и в Световната лига критерии №1 за определяне на класирането е броя победи. Следват спечелените точки, съотношението спечелени-загубени геймове и накрая спечелени-загубени точки.

В последния си мач преди почивния ден американците спечелиха с 3:0 срещу Канада. Волейболистите на Джон Спероу демонстрираха страхотно разнообразие в атака, което се оказа решаващо за крайния успех. Най-резултатен бе суперзвездата на тима Мат Андерсън с 13 точки, избраният за най-полезен състезател в двубоя Тейлър Сандер добави 12 точки.

„Винаги е предизвикателство когато играеш с Канада. Да се подготвиш за този двубой е трудно, защото те имат четирима великолепни крайни нападатели и двама отлични разпределители. Надявам се, че ние ще продължим да израстваме по време на турнира”, коментира Спероу след сблъсъка.

Победната си серия продължиха и два от трите европейски тима – Италия и Полша.

„Скуадра адзура” се наложи с 3:1 над Египет. С 24 точки двубоя завърши Иван Зайцев, който отново бе най-резултат за италианския състав.

„Вече предупредих, че всички мачове от този турнир ще бъдат тежки. Този с Египен не направи изключение. Съперникът ни изпълняваше добър начален удар, имаше и добра атака. Успяхме да обърнем развоя на събитията след като станахме и по-агресивни в нападение”, призна треньорът на Италия Джанлоренцо Бленджини.

В страната също не спестиха похвали за отбора, който се представи неубедително в Световната лига. „Страхотна реакция на отбора, който въпреки първоначалните трудности в двубоя успя да си осигури успешен финал”, написа авторитетния volleyball.it.

Изданието припомня, че в събота е първото голямо изпитание за Италия на турнира – двубоят срещу САЩ.

Без загуба продължава и световния шампион Полша. След успеха над Русия поляците записаха такъв и над Аржентина – 3:1. Статистиката показа, че това е първият турнир от 2011 г. насам, в който Полша започва с три поредни победи.

„Знаехме, че Аржентина е опасен съперник, играха страхотно срещу Иран. Затова се опитахме да покажем най-доброто от себе си. Никога не сме си мислили, че тук ще е лесно. Знаехме, че тук ще трябва да се борим и този двубой бе точно това. Хулио Веласко приложи различна схема и не ни беше лесно да се приспособим. Доволен съм от успеха и трите точки, но и от факта, че имаме почивен ден”, обясни треньорът на световните шампиони Стефан Антига.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията