Мечтан финал в Ню Йорк: Джокович срещу Федерер

Безпроблемно за двамата на полуфиналите

Sportinglife
Sportinglife 09:50 ч., 12 Сеп 2015
0
925
USOPEN.ORG

Мечтан финал ще предложи мъжката схема на US Open, след като в битката за трофея в Ню Йорк в неделя ще видим Новак Джокович срещу Роджър Федерер.

Първият и вторият поставен имаха необичайно лесни полуфинали и след ден почивка ще стане ясно - 10-та титла от Шлема за Джокович или 18-та за Федерер.

Ноле буквално помете действащия шампион Марин Чилич с 6:0, 6:1, 6:2, докато Маестрото сломи швейцарския си сънародник Стан Вавринка с 6:4, 6:3, 6:1.

Мачът между двамата ще е под №42 в тяхното съперничество и общо шести за този сезон. Федерер победи Джокера на финалите в Дубай и Синсинати, докато сърбинът триумфира в Индиън Уелс, Рим и на Уимбълдън - също в битките за трофея.

Световният №1 изигра много силен мач срещу Марин Чилич, но хърватинът бе притесняван и от контузия в глезена, която явно попречи на представянето му.

Така след 12 поредни победи на "Флашинг Медоус" шампионът от 2014-а бе детрониран. Джокович се класира за 11-ия си пореден финал през сезона и за първи път в кариерата си достигна и четирите битки за трофеите в Шлема.

Ролан Гарос продължава да убягва от ръцете му, но сега Ноле не мисли за разочарованието в Париж.

Добрата новина за него е, че не показа никакво колебание, каквото имаше в представянето му на осминафиналите и четвъртфиналите, когато загуби по един сет от Баутиста Агут и Лопес.

Новак покачи процента си вкаран първи сервис до 66% и спечели 76% от точките на него. Но най-същественото беше, че за целия мач срещу Чилич допусна скромните 16 непредизвикани грешки. Джокович имаше и 14 точки за пробив, от които реализира 8.

От швейцарското дерби се очакваше да е далеч по-оспорвано, но Федерер продължи линията от началото на турнира и без загубен сет продължава към финала.

Стан бе спечелил два от предишните им пет мача, но на полуфинала в Ню Йорк просто нямаше какво да противопостави на сънародника си. Федерер вече е с 28 поредни спечелени сета от титлата в Синсинати.

Маестрото отново сервираше прецизно, наниза 10 аса и спечели 80% от точките си на първи сервис. Той бе изправен пред 4 брейкбола, всичките през първия сет, но не се огъна. Федерер приключи мача със само 17 непредизвикани грешки и 29 уинъра.

Роджър води с 21:20 победи в общия баланс на Джокович, а на твърда настилка - с 16:14.

Те изиграха паметни мачове в Ню Йорк на финала през 2007-а, както и на полуфиналите през 2011-а, а сега вероятно ни предстои още един.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията