Гениален дебют на Марсиал

19-годишният французин с фамозен гол на Юнайтед – Ливърпул 3:1

Sportinglife
Sportinglife 22:20 ч., 12 Сеп 2015
0
492
Gettyimages

Два са пътищата! След такива дебюти или се става легенда, или оставаш само с шума за един ден. 19-годишният Антони Марсиал влуди „Олд Трафорд” още с първия си мач. Мнозина се питаха как е възможно Луис ван Гаал да даде 36 милиона паунда за момче с едва 12 гола за Монако във френското първенство. В събота вечер холанцецът даде своя отговор.

Какво се случи на „Олд Трафорд”? За пореден път Манчестър Юнайтед и Ливърпул излязоха в битката за Британия. Пак не бяха на челните места в класирането, но този мач традиционно е №1 за всички времена на Острова. Първото му полувреме не бе като за дерби. Нито един гол, малко интересни атаки в двете страни. Никой не предполагаше какво предстои да се случи със залязването на слънцето.

В 49-ата минута холандският защитник Дали Блинд засече центриране и 1:0 за Юнайтед. Полувремето преполови и дузпа за домакините – Андер Ерера стреля с всичка сила и за Симон Миноле нямаше никакъв шанс. Дойдоха последните 6 минути и на „Олд Трафорд” стана страшно.

Първо Кристиян Бентеке намали за Ливърпул с фамозна задна ножица. А в 86-ата минута Марсиал се разходи в стил Тиери Анри през защитата на госта и технично стреля покрай вратаря. Ван Гаал изригна на пейката. С него и „Олд Трафорд”. А Марсиал погледна към небето. Малцина са успявали в такива дебюти.

Манчестър Сити пък показа, че ще бъде фаворит №1 за титлата този сезон. Вицешампионът спечели на изключително трудния Кристъл Палас с 1:0. Голът падна в необичайно време и от необичаен човек – в 90-ата минута чрез Келечи Ихеаначо. От началото на сезона „гражданите” още не са загубили точка.

Арсенал също взе очаквана победа – 2:0 над Стоук. Тио Уолкът и Оливие Жиру вкараха головете за домакина.

Други резултати от Висшата лига: Норич – Борнемут 3:1, Уотфорд – Суонси 1:0, Уест Бромич – Саутхемптън 0:0.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията