Пенета покори върха и каза "сбогом"

Флавия спечели италианския финал

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 13 Сеп 2015
0
1054
GETTY IMAGES

Флавия Пенета спечели титлата при жените на US Open след 7:6(4), 6:2 в игалианския финал над Роберта Винчи.

Това беше 49-ият турнир от Големия шлем за световната №26, която изненадващо заяви след триумфа, че спира с тениса.

Веднага се появиха спекулации, че Флавиа е бременна. Неин приятел е Фабио Фонини, но засега няма потвърждение на новината.

"Тренирам със същото желание, но понякога в турнирите не усещам огъня, който искам, за да продължа да се състезавам и това е правилното решение за мен.

Беше изключително трудно да се изправя срещу Роберта, защото се познаваме от деца и мисля, че изиграх първия си мач срещу нея, когато бях на девет години. Можем да напишем книга за съперничеството и приятелството ни", каза Флавия.

Но по време на мача приятелство нямаше. Двете се вкопчиха в здрава битка в първия сет, който бе решен след тайбрек.

Пенета играеше доста предпазливо в дългия гейм, но три грешки от форхенд на Винчи й подариха преднина от 6:4 точки и тя приключи сета с ас за 7:4 за точно час игра.

Това й даде невероятен импулс и вторият сет бе безпроблемен. Пенета проби на два пъти за 4:0 и въпреки че единият брейк бе върнат, тя удари подаването на сънародничката си отнова за крайното 6:2.

"Последните 24 часа бяха тежки за мен, защото толкова много неща минаха през ума ми - призна Роберта Винчи. - Чувствах се леко уморена, особено в първия сет.

Все пак съм щастлива, защото загубих чак на финала, но и същевременно съм щастлива за Флавиа, която игра невероятно."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията