Джокович спечели Десетата в Ню Йорк

Сърбинът победи Федерер

Sportinglife
Sportinglife 06:50 ч., 14 Сеп 2015
0
898
GETTY IMAGES

Новак Джокович спечели десетата си титла от Големия шлем, след като победи Роджър Федерер на финала на US Open.

Така за трети път сърбинът попречи на легендарния швейцарец да прибави 18-та си корона от Шлема, която търси от 2012-а насам.

Джокович победи в два поредни финала Маестрото на Уимбълдън през миналата и тази година, а сега отново се наложи над него в Ню Йорк.

Мачът закъсня с повече от три часа заради превалявания, а Ноле трябваше да се справя с допълнителна трудност, след като в болшинството си публиката на "Артър Аш" подкрепяше Федерер.

Това обаче не го смути особено и той взе успеха с 6:4, 5:7, 6:4, 6:4. Титлата е втора за Джокера в Голямата ябълка след 2011-а, общо десета и трета за сезона.

Джокович игра финали и в четирите мейджър турнира и победа в Париж на Ролан Гарос щеше да му осигури годишен Голям шлем, но Стан Вавринка попречи това да се случи.

Статистиките на двамата на финала в Ню Йорк бяха идентични, но Новак показа характер и наложи волята си в най-трудните моменти от срещата, което му донесе победата.

Федерер стигна до цели 23 точки за пробив, но успя да реализира само 4 от тях.

Джокович от своя страна показа почти 50% успеваемост, след като реализира 6 брейка от общо 13 възможности.

Маестрото направи значително повече непредизвикани грешки - 54, но и уинърите му бяха 56. Ноле записа 37:35 (непредизвикани, уинъри).

"Искам да споделя възхищението си към Роджър, който продължава да се развива и да играе на най-високо ниво.

Знаех, че ще бъде много агресивен, че няма да има спадове в играта и че трябва да покажа нещо специално, ако искам да победя", заяви Джокович в интервюта на корта.

"За мен сезонът беше невероятен и не само заради успехите ми на корта, но и заради тези от лично естество.

Просто обичам тениса, а подобни резултати са мотивация да продължа.", каза още световният №1 преди да получи шампионската купа.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията