Да си купиш БФС за 10 000 евро...

Българският футбол страда от некомпетентност и интриги

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 08:40 ч., 19 Сеп 2015
0
384
Lap.bg

Една проява на висш служител на БФС превзе новините (защото реални такива нямаше) с гриф БГ Футбол в края на седмицата. По-точно – един негов въздълъг статус в социалните мрежи.

Заместник-изпълнителният директор (ама длъжност само!) на футболната централа Павел Колев разказа една интересна история за един играч, доскоро редил глупост след глупост по терените у нас, който му предложил подкуп от 10 000 евро за служебна бележка от БФС.

Приемаме разказа за чиста монета и, наред с порцията майтапи за сметка на Тончи Кукоч, да се замислим сериозно.

В разказа се споменава, че акъл да се обади точно там, на футболиста е дал агентът Георги Градев.

За да има представа къде и какво да се поиска, този футболен импресарио вероятно има опит в атаките към институцията БФС по подобни казуси. Не звучи нелогично, нали?

По-глобалният прочит на ситуацията обаче е друг.

Футболният съюз много често е едностранен „банкомат” не само на информация. Виждаме съобщения на сайта му, често абсолютно излишни.

Пресконференцията, с която предпазливо бе съобщено, че точки на ЦСКА трябвало да се отнемат, ама... не веднага и не точно, също бе сякаш нещо планирано, организирано и изпреварващо трудни въпроси с още по-трудни отговори.

В интерес на истината, пак на профила на Павел Колев, се появи разяснение на съобщеното на брифинга, което леко го опровергаваше.

И никой от БФС не каза, че високопоставеният служител не е прав. В случая с разказа за Кукоч, централата пак мълчи. А става дума за нещо нередно, за склоняване към корупция и т.н.

Изчезването на Борислав Михайлов за пореден път във важна ситуация е пак в традициите на БФС от последните 10 години.

Човекът, който трябва да застане срещу въпросите, е някъде... със стомашен вирус вече около 20 дни.

Без съмнение най-тежкият случай на такова заболяване в историята.

Михайлов обаче е споменат като деен борец за справедливостта на ЦСКА в поредното безумно съобщение, което не казва нищо, появило се на сайта на централата.

Изобщо за седмица БФС ни подаде информациите:

- ФИФА иска да отнемем точки на ЦСКА (официална пресконференция)
- Няма такава опасност засега заради юридически казуси и влизането на клуба в процедура по несъстоятелност (Колев чрез профила си във facebook)
- ФИФА много иска да се отнемат точки на ЦСКА (пак съобщение на сайта на БФС)
- Кукоч се обади да си иска служебната бележка по препоръка на Градев и дори предложи 10 000 евро за услугата (профилът на Колев)

Ето така работи футболният съюз в годините на Михайлов. Като цяло адмирации за новоизпюления заместни-изпълнителен директор, че опитва да дава информация за такива събития чрез личен профил.

Не е лошо обаче централата да координира какво излиза в публичното пространство и кое е вярно, защото хората се объркват от информации, които нито са официални, нито потвърдени, нито опровергани.

Да не говорим, че самият факт, че някой предлага 10 000 евро на високо стоящ служител на БФС с убеденост, че той ще приеме, говори притеснително за деяния на хората в тази организация през годините.

Вие подкуп бихте ли предложили там, където не знаете дали е прието да се взима?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията