Уест Хем чукна поредния фаворит

Пайет и Де Бройне блестяха на „Етихад“, защитата на Сити се разпадна

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 20 Сеп 2015
0
489
Getty Images

Уест Хем изненадващо победи водача в класирането Манчестър Сити с 2:1 като гост с попадения на Виктор Моузес и Диафра Сако, въпреки че привлеченият за 54 млн. паунда Кевин де Бройне отбеляза първия си гол за „Гражданите“.

Сити претърпя първа загуба след петте си поредни успеха на старта, а „Чуковете“ се превръщат в истинско страшилище за гигантите във Висшата лига.

ТРЕТИ СКАЛП ЗА УЕСТ ХЕМ

В началото на сезона „Чуковете“ колекционират скалповете на големите в английския елит. След като вече удариха Арсенал на „Емиратс“ и Ливърпул на „Анфийлд“, в събота дойде ред и на Ман Сити.

Уест Хем е едва четвъртият тим в историята, успял да запише победи в тези гостувания в рамките на един сезон в Премиършип.

Последният отбор, който го постигна, беше Челси през 2005/06. Тогава „Сините“ станаха шампиони.

„Чуковете“ се изстреляха на второто място след съботния успех, но едва ли дори най-големите оптимисти сред привържениците им мечтаят за титла.

Бившият ирландски национал Найъл Куин акцентира върху отличната работа на мениджъра на лондончани Славен Билич.

„Харесва ми това, че благодарение на Билич играчите му действат изключително задружно“, сподели някогашният нападател на Арсенал, Манчестър Сити и Съндърланд.

„Самочувствието, себераздаването и желанието им да свършат черната работа както трябва са впечатляващи. Трите успеха в тези три гостувания са наистина невероятно постижение.“

Победата на Уест Хем също така бе първа за клуба на „Етихад“.

Успехът, естествено, не дойде никак лесно. Сити играеше повече с топката, застрашаваше по-често противниковата врата и записа повече пасове, отколкото в който и да е друг мач от началото на сезона. Уест Хем пък записа антирекорди и в трите категории.

„Мачът беше по-различен в сравнение с двубоите на „Емиратс“ и на „Анфийлд“, призна самият Билич. „Този път ни беше много по-трудно. През второто полувреме те ни натиснаха жестоко и бяха по-добрият отбор. Нямаше да е незаслужено да изравнят.“

Източник: Sky Sports

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията