Балотели започна мисия „Отмъщение”

В Англия мислеха само как да ме критикуват, каза италианецът след победа и гол за Милан

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 23 Сеп 2015
0
1166
Getty Images

Марио Балотели започна своята собствена мисия „Отмъщение”.

Най-накрая нападателят не превзе елните заглавия с някаква щуротия, а с отлична игра и фамозен гол. А Милан за първи път през сезона спечели като гост – 3:2 над Удинезе.

Балотели откри резултата в 5-ата минута от пряк свободен удар. Джакомо Бонавентура добави втори в 10-ата. Резултатът набъбна на 3:0 секунди преди почивката с попадение на Кристиян Запата. 

Още в началото на второто полувреме Емануел Агуеманг-Баду и Дуван Запата върнаха по един гол за Удинезе. Но до края оставаше още половин час, в който Милан потрепери.

До този мач „росонерите” не бяха спечелили и точка на чужд терен през сезона.

„Бавно започвам да си отмъщавам – каза в редките си медийни изяви Балотели в студиото на Скай Италия. – Работих здраво, за да заслужа да съм титуляр. Но аз винаги тренирам по един и същи начин. Мачът беше труден, защото съперниците бяха излезли на терена, за да ме провокират. През последните години в Англия, а и в Италия, всички мислеха само как да критикуват Марио Балотели. Аз съм си един и същ – и на терена, и в личния живот. Съвсем различен човек съм от това, което описват. Държа се добре извън стадиона, а с всички съотборници съм приятел.”

Скандалджията показа и рогата си. Още в 15-ата минута Супер Марио получи жълт картон за фаул срещу Али Аднан.

„Не мисля, че решението на съдията беше честно – оправда се Балотели. – Този картон уби моя мач. Трябваше да внимавам непрекъснато. След като поведохме с 3:0, станахме прекалено спокойни. Нямахме право да ги връщаме в мача. Получихме два тъпи гола, но все пак победихме. ”

„Той ни показа, че истинският Балотели се върна – ликува Синиша Михайлович, треньорът на Милан. – Марио беше перфектен. Всички познаваме неговите качества.  Беше най-добрият на терена – с играта и поведението си. Комплименти за нашия вицепрезидент Адриано Галиани, че доведе толкова силен футболист за нула евро.”

Ливърпул даде под наем Балотели на Милан за един сезон, след като италианецът вкара само веднъж във Висшата лига миналия сезон.

А междувременно се забърка в куп скандали и влуди до безкрай мениджъра Брендън Роджърс. Сега Милан и Ливърпул заедно плащат заплатата на Балотели, а „росонерите” имат опция да го откупят в края на сезона.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията