Мойс запази главата, Валенсия освиркван

Нито един фен на Хетафе не отиде на мадридското дерби с Атлетико

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 23 Сеп 2015
0
1566
Getty Images

Шотландецът Дейвид Мойс засега запази поста си като треньор на Реал Сосиедад. Победа с 3:0 над Гранада като гост благодарение на хеттрик на Иманол Агирече спаси бившия наставник на Манчестър Юнайтед.

Това бе едва третият успех на Реал Сосиедад на чужд терен в последните 23 опита. Но Мойс има по-тежка мисия в неделя – баско дерби срещу Атлетик (Билбао).

Затова не може да се чувства спокоен за поста си. Досега през сезона Реал Сосиедад спечели само веднъж  - снощи в Гранада.

Валенсия бе бурно освиркван от своите фенове, отишли до стадиона на Еспаньол и видели пореден провал – 0:1. 

Същото бе и при предишното домакинство срещу новака Бетис, завършило 0:0. От пет мача участникът в Шампионската лига събра само шест точки.

Виктор Алварес вкара победно за Еспаньол в 18-ата минута и прати тима си на шесто място в класирането преди днешните мачове.

Нито един фен на Хетафе не отиде до стадион „Висенте Калдерон”, за да гледа мадридското дерби с Атлетико. А разстоянието между арените на двата съперника е само 15-20 минути с кола или 12 километра.

От една страна запалянковците на Хетафе никога не са се славили с особена подкрепа, а от друга – отборът им е в окаяно състояние. Така Атлетико лесно спечели домакинството с 2:0. Френският нападател Антоан Гризман се разписа два пъти.

„Той е в отлична форма и е само на 24 години, тепърва започва – похвали го треньорът Диего Симеоне. – Бъдещето е в неговите ръце. За Атлетико Гризман е безкрайно важна част.”

Между двата гола на Гризман нападателят на Хетафе Педро Леон имаше златен шанс да изравни резултата.

Въпреки липсата на фенове този път отборът игра по-силно от предишните двубои. Атлетико спечели четири от първите си пет мача в Примера, загуби само от лидера Барселона – 1:2 у дома.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията