Хари Кейн

От автобус №230 до атаката на Тотнъм

Хари Кейн изживява мечтата си, докато слуша Джъстин Бийбър

Sportinglife
Sportinglife 14:45 ч., 27 Дек 2014
0
2470
Getty Images

 Когато Хари Кейн слизаше от автобус 230 на спирката „Саут Тотнъм”, за да се отправи с баща си към стадион „Уайт Харт Лейн”, неговите герои бяха Фреди Кануте и Роби Кийн.

Те водиха атаката на Тотнъм в началото на новия век. Вкарваха головете.

Бе чувал истории за великия германец Юрген Клинсман, изиграл 3 паметни сезона за клуба с номер 18 на гърба.

Днес с номер 18 в Тотнъм играе Хари Кейн, детето, израснало в академията на „шпорите” и техен заклет фен.

Нападател, като Клинсман. Затова и избира неговия номер.

В прав текст

На 21 години Хари най-накрая получи правото да играе в родния си клуб, след като 4 сезона обикаля под наем Лейтън Ориент, Милуол, Норич и Лестър.

Вкарва голове с лекота, забавлява се на терена, а феновете го боготворят – та това е русолявото момче, което идваше с дългия шал откъм автобусната спирка още, когато бе на 8 години!

Кейн е и младежки национал на Англия, а повиквателната за първия тим също дойде, но за контроли.

Скоро ще бъде част и от „трите лъва”.

„Тайната на Хари ли? Работи здраво на тренировки, остава да изпълнява различни удари след това и не се прави на велик – казва съименникът му Хари Реднап, който първи го привлече в мъжкия тим на Тотнъм, а това лято опита да го вземе в Куин Парк. – Кейн не е надарен с качествата на Луис Суарес или Уейн Рууни. Просто има уникално усещане за гола, силен е, бърз е и желае да играе футбол повече от всичко на света.”

Момчето от Чингфорд, една от най-северните точки на Лондон, е израснало с футбола.

От квартала са култови фигури като Дейвид Бекъм и Тони Адамс, а настоящият му съотборник в Тотнъм Андрос Таунзънд също е от махалата.

Тя е контингент на скаутите на Тотнъм (не е ясно как Адамс им се е измъкнал, за да стане легенда на Арсенал) и Кейн започва в академията на клуба от 9-годишен.

Стана и вратар, но му вкараха бързо

При победата с 5:1 над Астерас Триполис в Лига Европа тази есен, Хари Кейн застана на вратата при 5:0 след червен картон на стража Уго Лорис.

Нападателят вече бе вкарал хеттрик и публиката запя името му, което го накара смело да облече екипа на Лорис и да сложи ръкавиците. Но още с първия удар, от фаула заради който вратарят бе изгонен, топката се плъзна под ръцете му и влезе в мрежата...

Е, неуспешен дебют като вратар, но... Кейн се изсмя след мача, взе си топката за хеттрика и каза, че мисли да продължи да се занимава с това, което прави доказано добре – да вкарва, а не да спасява голове.

Добра се до мястото в титулярния състав и не смята да го сдава лесно. Има общо 15 гола за сезона, като 5 са във Висшата лига, седем – в Лига Европа, а останалите три дойдоха за Купата на лигата. Не е зле за нападател, който допреди година мислеше, че никога няма да получи шанс в първия тим.

С прическата му на колежанин от Оксфорд, приятелката му, с която са заедно от 16-годишни и признанието, че ходи на концерти на Джъстин Бийбър и харесва музиката му, Кейн не е типичният английски играч.

Не пие бира, не е по шумните компании...

Бившият му мениджър Тим Шърууд дори го нарече на майтап „доста смотан”, което му помагало в тренировките и мачовете – отделял цялото внимание на тях.

Вероятно Хари никога няма да стане Клинсман, любимия играч на баща му. Но за феновете на всеки клуб е гордост да виждат себе си на терена.

А в номер 18 с русия перчем всеки запалянко на Тотнъм разпознава мечтата си.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията