Идва ли спокойствието за Григор Димитров?

Ако нещата потръгнат с Давин, ще очакваме нови успехи

Sportinglife
Sportinglife 07:20 ч., 25 Сеп 2015
0
3206
Getty Images

Франко Давин в никакъв случай не беше блестящ тенисист.

Точно преди четвърт век се изкачи до №30 в световната ранглиста, а в най-добрите си години успяваше да се задържи сред първите 50 в класацията. Четвъртфинал на Ролан Гарос и трети кръг на US Open пък бяха най-сериозните му постижения в турнири от Големия шлем.

Роденият в Буенос Айрес левичар не успя да направи запомняща се кариера и да остави трайна следа в ATP веригата като играч, но за сметка на това го стори като треньор.

До скоро Давин работеше със сънародника си Хуан Мартин Дел Потро, а под негово ръководство Делпо стигна до единствената си титла от Големия шлем - на US Open 2009.

Във визитката на Давин има и още един сериозен успех като наставник - този с Гастон Гаудио от Ролан Гарос 2004 преди в Париж да настъпи диктатурата на Рафаел Надал.

От известно време Франко, който през ноември ще навърши 45 години, беше без работа, а сега започва проучвателен период начело на Григор Димитров. За подобна вероятност се заговори веднага след раздялата на Гришо с Роджър Рашийд, а от днес официално се знае, че първата ни ракета и Давин ще се опитат да оформят тандем.

Подобно "напасване" не е нещо ново в ATP веригата, а популярен прийом.

Димитров изкара пробен период и с Рашийд, след което постигна най-големите си успехи, печелейки четири титли на различна настилка. Роджър Федерер първо опипа почвата с детския си идол Стефан Едберг, преди сътрудничеството им да стане постоянно.

Анди Мъри се обади на Амели Моресмо за Уимбълдън 2014, след което я нае за постоянно, а уговорката между Новак Джокович и Борис Бекер също бе да се види как ще потръгнат нещата и след това да обсъждат детайлите. Така че от тази гледна точка споразумението между Давин и Григор Димитров е напълно логично.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията