Роби Баджо обясни футбола на Балотели

"Той е легенда", написа СуперМарио

Sportinglife
Sportinglife 13:20 ч., 25 Сеп 2015
0
495
Instagram

Преди няколко дни в интервю за "Corriere dello Sport" легендарният Роберто Баджо даде няколко безплатни съвета на Марио Балотели и заяви, че би желал да се срещне с него и "да му обясни футбола".

Роби имаше възможността да стори това доста по-рано от очакваното. Само ден след излизането на интервюто Балотели публикува в социалните мрежи снимка с Баджо и написа "Той е легенда".

С 54 мача за националния отбор Роби бе движеща сила на "скуарда адзура" по пътя към финала на световното първенство в Бразилия през 1994 г.

Италия се промъкна през иглени уши на полуфинала срещу България, а в битката за трофея Баджо пропусна дузпа. Но въпреки този неприятен детайл цяла Италия все още го приема за любимото си момче.

Балотели е далеч от харизмата на своя предшественик, но Роберто е убеден, че нападателят притежава всички необходими качества да поведе Италия към върха.

Марио, който е в Милан под наем от Ливърпул, повторно откри головата си сметка за "росонерите" със страхотен гол от фаул.

Кариерата на Балотели

2006–2007 Лумедзане

2007–2010 Интер

2010–2013 Манчестър Сити

2013–2014 Милан

2014– Ливърпул

2015– Милан (под наем)

"Беше труден мач за мен, защото знаех, че ще се опитат да ме провокират. Получих жълт картон, което донякъде развали нещата. Но като цяло съм щастлив от представянето си.

Постепенно започвам да разбивам бетона, който тежи в обувките ми. През последните години журналистите и хората в Италия и Англия си измислиха и съчиниха доста неща за мен.

Но аз запазих мълчание. Дали бранителите на противниковите отбори се опитват да ме провокират?

Оставете ги да си получават жълтите картони и да се опитват да ми счупят краката, но ви уверявам, че няма да видят топката", заяви в типичния си стил СуперМарио.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията