Битката на падналите гиганти

Ювентус и Наполи живеят кошмарен сезон, сега подновяват войната

Sportinglife
Sportinglife 11:45 ч., 26 Сеп 2015
0
591

Ювентус и Наполи традиционно са едни от най-популярните, най-обичаните и най-мразещите се взаимно съперници. Естествено,

Юве е по-успелият. Но в Неапол традиционно се гордеят със славни победи над „Старата госпожа”.

Довечера на „Сан Паоло” ще се играе един по-особен мач. И Наполи, и Юве са в положение партер.

Трудно може да се определи на кой от двата гранда сезонът е по-слаб. Заради статуса на най-успелия тим на Серия А и последните титли на преден план излиза името на Юве.

Наполи има само една загуба в последните 12 домакинства. Отборът е много резултатен, но това често не е достатъчно за победа.

Наполи е символ на непостоянството. Бие два пъти поред Брюж и Лацио с по пет гола, а на следващия двубой не може да вкара на дебютанта Карпи. Ювентус стигна до абсурда да не успее да победи у дома Фросиноне.

Отборът също забрави как се вкарва. От 108 точни удара в първите пет кръга, тимът отбеляза 5 пъти.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 21,45 ч по Би Ти Ви Екшън

Рома – Карпи

От 38 домакинства Рома има само три загуби. Дебютантът Карпи още не е спечелил от петте си кръга в Серия А. В миналия мач „вълците” дадаха крачка назад в гонитбата с Интер на върха, след като падната от Сампдория. Треньорът Руди Гарсия отново трябва да използва Даниеле де Роси като защитник заради контузията на германеца Антонио Рудигер. В Рома ще мислят и за гостуването срещу БАТЕ в сряда в Шампионската лига.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в събота от 19 ч по Ринг

Дженоа – Милан

Дженоа не е вкарал гол в последните си три мача, а Милан се гордее с първа победа на чужд терен в междиния кръг – 3:2 като гост на Удинезе. Първия с гол след завръщането вкара Марио Балотели. Дженоа загуби пет от последните си 6 мача. А също в шест двубоя срещу Милан у дома само пет пъти паднаха два или повече гола. Прогресът при „росонерите” е видим и затова по-очаквана победа за госта.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 13,30 ч по Ринг

Болоня – Удинезе

Удинезе загуби осем от последните си 9 мача в Серия А. Единственият успех е най-невероятен – 1:0 като гост на Ювентус. Новакът Болоня е в подобна серия – само един от последните 7 елитни двубоя не е загубен. Удинезе вече седем мача няма загуба от Болоня във всички турнири. И двата съперника паднаха в междинния кръг.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Верона – Лацио

Верона е в серия от три домакински ремита. А Лацио получи поне по два гола в последните три гостувания. Верона няма загуба от пет мача на свой терен срещу „орлите”. С изключение на новаците Верона единствен няма победа от отборите, които запазиха мястото си в елита.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Сасуоло – Киево

В последните пет мача между тези съперници не са падали повече от два гола. Сасуоло не е пускал гол срещу Киево вече три двубоя. Сензацията на последните три сезона вече непобеден от 10 кръга. На свой терен Сасуоло вкарва два или повече гола в последните четири двубоя. Киево също се представя отлично, направи 1:1 като гост на Ювентус. И двата съперника са сред първите четири.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Торино – Палермо

Отборите са в серия от четири поредни ремита помежду си. Торино спечели последните 4 мача в Серия А, а при последните 4 домакинства вкара поне по 2 гола. Палермо е непобеден от Торино в пет двубоя във всички турнири. Отборът на Ивайло Чочев влезе в серия от две поредни загуби. Не се знае дали българският национал ще получи отново шанс за изява като при 2:3 с Милан или ще остане резерва.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч по Ринг

Интер – Фиорентина

Интер е единственият отбор в Италия без загубена точка от началото на сезона. Отборът спечели и последните си четири домакинства. Фиорентина пък триумфира в 9 от последните 10 мача. Интер се прочу с икономичните си победи. Последните шест дойдоха с един гол разлика. Фиорентина остана със „суха мрежа” в пет от последните си 6 двубоя. Интер пък не е пуснал гол у дома три пъти поред. Заедно с Байерн „нерадзурите” единствени в петте големи първенства на Европа са само с победи.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч по Би Ти Ви Екшън

Фросиноне – Емполи

Отборът на Александър Тонев спечели най-славната точка в историята си – като гост на Ювентус в междинния кръг с 1:1. Чак във втората минута на добавеното време падна голът.

Тонев игра последните 20 минути и бе сред героите на дебютанта. До този мач Фросиноне имаше само загуби.

Емполи има една победа през сезона и равенство срещу Наполи. В последния кръг отборът загуби от Аталанта у дома.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в понеделник от 20 ч

Аталанта – Сампдория

И двата съперника влизат в двубоя след успехи. Аталанта срази Емполи, а Сампдория спря Рома в борбата с Интер към титлата. Тимът от Генуа, воден от Валтер Дзенга, загуби само от Торино през сезона, гордее се с три победи. Също с едно поражение – от Интер на старта е Аталанта.
Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в понеделник от 22 ч

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Удинезе – Милан 2 и над 2,5 (2:3)

Лацио – Дженоа 1 (2:0)

Сампдория – Рома на 2,5 (2:1)

Фиорентина – Болоня 1 и под 2,5 (2:0)

Интер – Верона 1 и под 2,5 (1:0)

Емполи – Аталанта под 2,5 (0:1)

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията