Клоп vs Анчелоти – кой да поеме Ливърпул

Германецът е по-подходящ за „Анфийлд“ в момента, твърди „Дейли Мейл“

Sportinglife
Sportinglife 16:25 ч., 26 Сеп 2015
0
1415
GETTY IMAGES

Колебливият старт на сезона, който записа Ливърпул, означава, че бъдещето на Брендън Роджърс на „Анфийлд“ е под въпрос.

Собствениците на клуба от „Фенуей Спортс Груп“ все още не са взели окончателно решение за съдбата на мениджъра, но „Дейли Мейл“ ги изпревари. Според таблоида дните на северноирландеца начело на „червените“ са преброени и единственият въпрос е кой да го смени.

Карло Анчелоти и Юрген Клоп са двама от най-успешните и популярни треньори в света и при това в момента са безработни. Кой от двамата обаче би бил по-подходящ за горещия стол на „Анфийлд“?

СПЕЧЕЛЕНИ ТРОФЕИ

Анчелоти

Само легендата на Ливърпул Боб Пейсли може да се мери по успехи на европейската сцена с италианеца. Двамата са рекордьори по континентални триумфи с по три КЕШ.

Спорно е обаче доколко постиженията на Анчелоти в Шампионската лига ще му помогнат на „Анфийлд“, защото на „червените“ им е достатъчно трудно дори да си осигурят участие в турнира.

Карло не работи чак толкова успешно на домашния фронт, макар че е извеждал до титла Милан (веднъж за 8 години), ПСЖ и Челси. Той обаче не успя да направи Реал шампион в двете си години на „Бернабеу“

Оценка: 8/10

Клоп

Под негово ръководство Борусия (Дортмунд) разчупи за кратко монопола на Байерн – „жълто-черните“ станаха шампиони на Германия две години поред, като стигнаха и до финал в Шампионската лига.

Като цяло отличията, спечелени от германеца, за значително по-малко от тези на Анчелоти. Клопо обаче е и доста по-млад, а и фактът, че Борусия, подобно на Ливърпул, бе аутсайдер, преди той да оглави тима, е огромен плюс за него.

Оценка: 8/10

РАБОТА С МЛАДИ ИГРАЧИ

Анчелоти

Италианецът никога не се е славил с особени постижения в това отношение. Трансферната политика на Милан, ПСЖ и Реал (Мадрид) беше такава, че налагането на младоци никога не е било сред приоритетите му.

Все пак по негово време в Реал младите защитници Рафаел Варан и Дани Карвахал завоюваха сериозни позиции в състава на мадридчани, обещаващият нападател Хесе също прогресираше, докато не се контузи.

Оценка: 7

Клоп

Шинджи Кагава и Нури Шахин бяха сред най-перспективните младоци в Дортмунд и играха толкова впечатляващо при Клоп, че единият скоро се озова в Манчестър Юн, а другият – в Реал М.

Показателно е обаче, че щом напуснаха Борусия, формата им падна рязко и в крайна сметка те се завърнаха при „жълто-черните“.

Оценка: 9

ОТНОШЕНИЯ С ГОЛЕМИТЕ ЗВЕЗДИ

Анчелоти

Италианецът е №1 в света в това отношение. Той беше треньор на Златан Ибрахимович в ПСЖ, а в Реал работеше с Кристиано Роналдо. Карло нямаше никакви проблеми нито с единия, нито с другия.

Анчелоти винаги се стремеше да подчертава колко важен е приносът на португалеца за успехите на мадридчани и успя да се справи сравнително успешно дори с деликатната ситуация около Икер Касияс.

В първия сезон на италианеца на „Бернабеу“ легендата на мадридчани беше титуляр в турнирите на пряко отстраняване, а Диего Лопес – в първенството. В крайна сметка Реал спечели ШЛ и Купата на краля.

Повечето суперзвезди в Мадрид останаха разочаровани, когато Анчелоти бе уволнен.

Оценка: 10

Клоп

Не може да се каже, че германецът има голям опит в работата с претенциозни суперзвезди. В Ливърпул обаче така или иначе няма чак толкова големи знаменитости в момента.

В Дортмунд Клоп постигна успехите си като успя да убеди наличните играчи, че са способни на нещо голямо. Специалистът трябваше да работи в условия, в които големите акули непрекъснато му отмъкваха ту един, ту друг футболист.

Роберт Левандовски направи отличен последен сезон за Борусия, макар че вече се знаеше, че скоро ще премине в Байерн (Мюнхен).

Оценка: 8

Източник: "Daily Mail"

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията