Проклятие №500

Кристиано Роналдо трети мач пропуска целта, Меси ще отсъства два месеца

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 27 Сеп 2015
0
989
Getty Images

Проклятието на юбилейния гол запреследва един от най-великите нападатели в историята на футбола.

С такава лекота Кристиано Роналдо вкара 499 попадения за Реал, а толкова трудно явно ще дойде следващото.

Третият опит на актуалния кавалер на „Златната топка” бе не само личен провал, но и за целия „кралски” тим. Вместо да запази едноличната си лидерска позиция, Реал завърши конфузно 0:0 у дома с Малага и пак е с точка зад Барселона.

Първа победа за Севиля, Атлетико сразен

Севиля спечели първа победа от началото на сезона – 3:2 над гостуващия Райо Валекано. Мачът се разви инфарктно.

Първо носителят на Лига Европа поведе с два гола на Кевин Гамейро и Стивън Нзонзи. Но Райо успя да изравни резултата чрез Бебе и Хави Гуера. Драмата продължи с червен картон за Антонио Амая за госта в 83-ата минута. А почти веднага след това украинецът Евгений Коноплянка отбеляза победно.

Атлетико загуби за втори път през сезона и за първи на чужд терен – 0:1 от Виляреал. За „жълтата подводница” се разписа Лео Баптистао в 13-ата минута.

Сензационният лидер Селта продължи непобедената си серия с 1:1 на терена срещу малкия Ейбар. Басите поведоха още в 3-ата митуга с гол на Боря Бастон. Чак в 76-ата Яго Аспас, вкарал два пъти за 4:1 над Барселона в междинния кръг, изравни. Но Селта пропусна да стане едноличен лидер с второ попадение до края.

В предишните два мача, които бяха под знака на „Гол №500” срещу Атлетик и Гранада бяха спечелени минимално и трудно – 2:1 и 1:0.

Реал стреля 31 пъти във вратата на Малага, но там имаше един уникален Карлос Камени.

„Когато вратарят на съперника е играч на мача, означава, че поне си атакувал добре – каза Рафа Бенитес, треньорът на „кралете”. – Дори не помня колко положения създадохме.  Не съм доволен само от последните пет минути, когато загубихме спокойствието си и бяхме стихийни.  Сезонът още не е преполовен, има много време. Трябва да се подобрим в отразяването на контраатаките и в завършването на головите ситуации. Пребройте точните ни удари и ще видите какво е превъзходството на Реал в мачовете.”

В двубоя имаше и спорна ситуация. След удар на Иско играчът на Малата Уелингтън изби топката около голлинията. 

От Реал поискаха гол, а секунди по-късно Амрабат от гостите получи червен картон за лакът в лицето на Марсело.

„Не съм видял повторение на положението – призна Бенитес. – Технологията за следене на голлинията, която се използва в други първенства, със сигурност може да е полезна на съдията.”

Именно Реал ще е първият съперник, срещу когото ще може да играе Лионел Меси след контузията на коляното си.

Суперзвездата на Барселона има разкъсване на връзка и ще се възстановява 2 месеца, а „Ел Класико” е на 21 ноември. 

Според лекарските прогнози Лео няма да играе в мачовете срещу Севиля, Райо Валекано, Ейбар, Хетафе и Виляреал в Примера, както срещу Байер и БАТЕ в Шампионската лига.

За Аржентина ще пропусне световните квалификации срещу Еквадор, Парагвай, Колумбия и Бразилия.

Луис Енрике, треньорът на Барса, проклина късмета след фаталната победа с 2:1 над Лас Палмас, за която никой не говори.

„В началото на сезона ни липсваше Неймар, сега ще го няма Меси – ядосва се наставникът на европейския шампион. – При отсъствието на Лео дузпите ще бие Неймар. Той прави това и в националния отбор на Бразилия. Много трябва да подобряваме играта си. Ние имахме доста положения срещу Лас Палмас, а те ни вкараха гол случайно. Направиха ни тежък живота в последните пет минути.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията