Моуриньо обижда Нюкасъл след нов провал

Те няма да спелят нищо, защото се потят само в някои мачове, гневи се Специалния

Sportinglife
Sportinglife 09:45 ч., 27 Сеп 2015
0
990
Getty Images

Жозе Моуриньо не може да бъде „държан в клетка”.

Колкото повече се задълбочава кризата в Челси, толкова по-арогантен става Специалния.

Неговият шампионски тим едва стигна до 2:2 срещу предпоследния Нюкасъл като гост, но това не попречи Моуриньо да обере точките на пресконференцията.

Имаше за какво да е недоволен – Нюкасъл поведе с голове на Перес и Вийнаулдум, а чак в последните 11 минути Рамирес и Вилиан изравниха.

„Една от причините класирането на Нюкасъл да е такова, е манталитетът на клуба – отсече португалецът. – Те избират да се изпотят много в някои мачове, а в други – не. Такива отбори никога не печелят нищо.”

Моуриньо бе много критичен и към своя отбор.

„Ако има оценка минус 10, ще я дам за първото полувреме – продължи треньорът. – Играхме толкова лошо, все едно играем на половин терен. Отборът подобри представянето си след влизането на Рамирес и Вилиян. И не защото двамата вкараха головете, а защото промениха лицето на Челси. Нюкасъл заигра нехарактерно за себе си – прекалено добре. Ние имахме предвидима атака и ужасяваща защита.”

Стадион „Сейнт Джеймсис Парк” се оказва изключително тежък за Моуриньо.

Там неговият Челси не може да бие в шест поредни опита. През 2005 година мачът завърши 1:1, на следващата „свраките” спечелиха с 1:0. През 2007-а двубоят отново бе равен – 0:0. След завръщането на Моуриньо в Челси продължи серията. През 2013 година Нюкасъл спечели с 2:0, а последните две визити са 1:1 и 2:2.

След седмия кръг Челси ще остане на 15-о място в класирането със само осем точки.

Нюкасъл не успя да се премести на по-горно място въпреки героичния двубой. Точката бе едва трета за „свраките” през сезона.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията