Първи трофей за Везенков и Барселона

Българинът и съотборниците му спечелиха Лига Каталана

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 28 Сеп 2015
0
735

Българският баскетболен национал Александър Везенков и новият му тим Барселона спечелиха първия си трофей за сезон 2015/16. „Блаугранас” триумфираха в Лига Каталана за седми пореден път след като на финала се наложиха с 68:65 над Морабанк (Андора).

Везенков започна двубоя на резервната скамейка и се появи по-късно в игра. Той остана на терена 11 минути и отбеляза четири точки. Най-резултатен за Барселона бе Пау Рибас с 26 точки. Той получи и наградата за MVP в турнира.

Каталунските медии обаче не спестиха критики към играчите на Шави Паскуал, които в първите три части на срещата изоставаха сериозно в резултата. В средата на втората част авансът на тима от Андора стигна 13 точки, което предизвика гнева на наставника Шави Паскуал.

„В този момент на каталунците липсваше увереност”, отбеляза каталунското издание „Спорт”.

На полувремето Барселона имаше едва 26% ефективност в стрелбата. Превъзходството на Морабанк продължи и през третата част въпреки появата на терена на европейския шампион Пау Рибас. Каталунците се преобразиха едва в началото на четвъртата част когато успяха и да обърнат развоя на срещата.

„Играчите на Барселона имат още много работа и трябва да подобрят още доста неща, ако искат да спечелят титлата през новия сезон”, категорични бяха в коментарите си каталунските медии.

В края на следващата седмица Везенков и съотборниците му ще спорят за трофей №2 в началото на този сезон – Суперкупата на Испания.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията