Всичко или нищо

Волейболистките ни с втора загуба на Евроволей

Sportinglife
Sportinglife 08:40 ч., 28 Сеп 2015
0
237
Cev.lu

Волейболните ни националки ще трябва да гонят задължителна победа с 3:0 или 3:1 над Беларус в последния си мач от груповата фаза на Европейското първенство в Белгия и Холандия. До тежката ситуация се стигна след като тимът ни записа загуба и във втория си двубой – с 2:3 срещу Хърватска.

Петгеймовото поражение донесе първа точка в актива на българките, но въпреки това тимът ни е на последното четвърто място в групата. На третото място, което е последното даващо право на участие в следващата фаза, пък са хърватките.

Резултати и програма

Резултати, група С

Русия – Беларус 3:0
България – Хърватска 3:2

Програма, 28.09

18,00 ч. Беларус – България
21,00 ч. Русия – Хърватска

При успех с 3:1 или 3:0 срещу Беларус тимът ни ще има 4 точки и ще се надява на феърплей от страна на Русия, които играят с Хърватска в последния мач от група С. Победа с 3:2 или поражение изхвърлят българския тим от следващата фаза.

Това ще остави националките извън топ 8 на Евроволей 2015 и ще намали сериозно шансовете на тима ни да участва на европейската олимпийска квалификация през януари 2016 г.

„Мачът с Хърватска бе тежък и за двата тима. Направихме грешки в ключовите моменти на срещата. Много неща се объркаха в четвъртия гейм. Първо един неправилен избор, а след това и една блокада, която ни отряза краката. Не успяхме да затворим този четвърти гейм, който беше наш.

Един мач, който трябваше да спечелим с 3:1, но загубихме с 2:3. Пропуснахме много шансове и много лесни топки. В тайбрека имахме прехвърлени топки за контра-нападение, но за съжаление не стана”, анализира след двубоя с Хърватска селекционерът на българския тим Драган Нешич.

„По-силни сме от Беларус, по-силни сме и от Хърватска, но все още не можем да използваме шансовете, които ни предоставя противника. В петия гейм на двубоя с Хърватска сбъркахме 3 фрийбола, които ни даде съперникът. Именно към подобрение в тази част от играта трябва да се стремим в бъдеще”, допълни Нешич. Наставникът изрази и оптимизъм за днешния двубой с Беларус.

„Вярвам, че ще изиграем един добър мач”, категоричен бе специалистът.

На другия полюс бе настроението в лагера на Хърватска.

„Щастлив съм, че спечелихме този двубой. Показахме различна игра, в сравнение с първия си мач в Ротердам, демонстрирахме и отборен дух”, коментира треньорът на Хърватска Анджело Верчеси. „Наистина играхме като отбор”, доволна бе и капитанът на тима Мая Полък.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията