Претендент ли е Манчестър Юнайтед за титлата?

Може би още е рано за такива прогнози

Sportinglife
Sportinglife 15:30 ч., 28 Сеп 2015
0
538

Манчестър Юнайтед се върна на върха на класирането във Висшата лига за първи път от 770 дни, а разпределението на силите в Англия се промени, след като Манчестър Сити мина от графата „неуязвими” в „неуверени”.

Победата с 3:0 над Съндърланд позволи на Юнайтед да изпревари Сити, който пък падна с 1:4 от Тотнъм.

Така селекцията на Луис ван Гаал зае първото място – позиция, до която тимът не е стигал от първия мач на Дейвид Мойс като мениджър на Юнайтед – 17 август 2013 година, когато Мойс дебютира с 4:1 срещу Суонси.

И ако приемем, че победата на Юнайтед има по-скоро символично значение за намиране на правилната посока на развитие, дали другите събития, случващи се във Висшата лига няма да помогнат на някогашния фаворит?

Ван Гаал има пълното право да разглежда по няколко пъти на ден таблицата с класирането във Висшата лига, при това с огромно задоволство.

Холандецът обаче е наясно, че това е само началото и трудната работа тепърва предстои.

Сити вече записва загуби, а защитата на Челси без Джон Тери е тъжна гледка. Това са все добри новини за Ван Гаал, който може би скоро пак ще попее на репортерите при някой радостен повод.

Не е задължително да е рожден ден, нали?

Жозе Моуриньо беше недоволен, но и благодарен за точката, спечелена от играчите му срещу Нюкасъл – все пак тимът му върна два гола, за да стигне до равенството.

Но, Челси се представя неубедително, шампионът във Висшата лига заема 15-ото място и за да върне тима в челото, Специалния трябва да реши много и все трудни проблеми.

Следващите три мача на Юнайтед може много ясно да покажат дали има смисъл Ван Гаал и феновете на тима да се надяват на битка за титлата този сезон.

Става въпрос за сблъсъците с Арсенал, Евертън и естествено, на 25 октомври предстои дербито на Манчестър, което ще се играе на „Олд Трафорд”.

В последните седмици събитията се развиват в полза на Юнайтед и изведнъж бъдещето на тима, поне близкото, изглежда доста по-радостно.

Провалът на трансфера на Давид де Хеа в Реал, последван от новия 4-годишен договор на вратаря с Юнайтед, не само реши един важен проблем на Ван Гаал, но и като цяло се отрази добре на атмосферата в тима.

Така че отборът отново разполага с един от най-добрите вратари в света като последна преграда пред противниковите нападатели.

И още един щрих – доста хора критикуваха Ван Гаал за купуването на 19-годишния нападател на Монако Антони Марсиал в последния ден на летния трансферен прозорец за впечатляващите 36 милиона лири.

Сега огромната част от анализаторите са на мнение, че ходът на Ван Гаал е бил гениален и предричат бляскаво бъдеще на Марсиал във Висшата лига.

Най-скъпият тийнейджър в света не само вкара три гола в три мача във Висшата лига, но и демонстрира страхотен талант за пласиране при атака, както и невероятна скорост, все неща, които биха разклатили и най-добрата защита в света.

Играта на Марсиал отвори нови пространства за Уейн Рууни в атаката на Юнайтед, а Ван Гаал със задоволство отбеляза, че Мемфис Депай също се вписа сред голмайсторите срещу Съндърланд.

Може би е твърде рано да твърдим, че Юнайтед ще се бори за титлата в Англия, но пък за феновете винаги е добра новина, когато любимият им отбор оглави класирането. Нали?

Източник: Фил Макнълти, ВВС

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията