Тонев играе в нов исторически мач

Фросиноне спечели първи двубой в историята си в Серия А, българинът титуляр

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 29 Сеп 2015
0
290
Getty Images

Александър Тонев започна да пише историята на малкия италиански Фросиноне. След като в сряда дебютантът направи сензационно 1:1 като гост на Ювентус и спечели първа точка в италианския елит, дойде време и за първата победа.

Тонев започна като титуляр при 2:0 над Емполи.

Българският национал игра до 64-ата минута, като малко преди това Федерико Диониси откри резултата. След това отново той отбеляза и второто попадение – в 71-ата минута. А след още няколко Рикардо Сапонара бе изгонен от Емполи. Тонев бе сменен от Лука Паганини. От началото на сезона българското крило реди един мач като титуляр, един като резерва.

„Играхме брилянтно – ликуваше Роберто Стелоне, 38-годишният треньор на Фросиноне. – Емполи много ни притисна, но ние издържахме. За нас бе много важно да бием и да се отлепим от дъното.”

Аталанта пък победи Сампдория с 2:1, за да докаже, че никой в Италия не е постоянен.

Самп срази Рома в междинния кръг. Никлас Мойсанер помогна на домакините от Аталанта с автогол още в 7-ата минута. Драмата започна в добавеното време. Първо Герман Денис направи 2:0, а веднага след това един гол върна Роберто Сориано.

„Изразходвахме цялата си енергия в мача с Рома – каза Валтер Дзенга, треньорът на Сампдория. – Получихме гол, но тряваше да изравним почти веднага. В 70-ата минута вратарят на Аталанта Марко Спортиело направи страхотно спасяване срещу Сориано. Ние сме техничен отбор и понякога ни е трудно срещу съперник като този. Винаги се опитваме да рискуваме, такава е нашата философия. Не можем да се променяме според съперника.”

За Сампдория това бе втора загуба през сезона, а следващият мач е у дома срещу втория Интер.

Другият дебютант в Серия А – Карпи, първи уволни треньора през сезона.

След шест мача без победа и последното място в класирането Фабрицио Кастроли освободи поста. Последното поражение бе 1:5 от Рома. Фаворит да смени Кастроли е Джузепе Санино, който преди е водил Сиена, Палермо и Уотфорд.

Кастроли се превърна в идол за тифозите на Карпи, след като стана треньор на тима миналия юни. В Серия Б той направи отбора шампион и за първи път го вкара в Серия А. Но в елита Карпи има само шест гола досега и рекордните 15 допуснати. Единствените две точки са срещу Палермо и Наполи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията