Хронология на „червената“ мъка срещу Лудогорец

Вече три години ЦСКА продължава да е в търсене на първия си успех над Лудогорец в първенството

Sportinglife
Sportinglife 17:10 ч., 11 Ное 2014
0
70
Lap.bg

Всичко започва в една мразовита вечер в края на ноември. ЦСКА приема амбициозния новак Лудогорец в двубой от последния есенен кръг.

Собственикът Кирил Домусчиев вече е афиширал амбициите на "зелените" за шампионската титла, но разградчани все още не са приемани достатъчно сериозно. Лудогорец и ЦСКА са лидери в класирането, а "червените" очакват домакинска победа, за да зимуват на върха.

Но сметката не излиза... Три години по-късно, ЦСКА продължава да е в търсене на първия си успех над Лудогорец в първенството.

Ето и хронологията на "армейските" мъки срещу разградчани.

ЦСКА - Лудогорец 2:2 (28.11.2011)

ЦСКА има футболисти като Жуниор Мораес, Янис Зику и Грегъри Нелсън. Над 10 хиляди се стичат на "Армията" и трибуните избухват още във втората минута, когато Мораед прострелва Урош Голубович. В средата на полувремето отново бразилецът е в прегръдките на съотборниците си, а преднината от 2:0 изглежда твърде солидна. До края на полувремето Янис Зику пропуска сам срещу вратаря, а редовен гол на бившия "червен" капитан Емил Гъргоров е отменен заради несъществуваща засада. Разградчани обаче не се предават и стигат до точката. След груба грешка на Тодор Янчев, Жуниор Кишада намалява резултата, а в 90-та минута Иван Стоянов смълчава стадиона, реализирайки зрелищно за 2:2.

Лудогорец - ЦСКА 1:0 (23.05.2012)

Ответният мач за сезона в Разград се явява и финал на първенството. ЦСКА води с 2 точки и се нуждае от "хикс", за да стане шампион. Стойчо Младенов обаче залага на плаха тактика и още в 18-та минута Мирослав Иванов бележи от пряк свободен удар. В края на полувремето столичани остават с човек по-малко след червен картон на Ангел Грънчов, но за учудване - в намален състав играят по-добре след почивката. В 58-та минута е изгонен и Светослав Дяков, а ЦСКА удря три греди, но така и не успява да се добере до скъпоценната точка. Частни гардове влизат в бой с претъпкания сектор на гостуващата агитка, а в употреба влизат метални пръти...

Лудогорец - ЦСКА 1:0 (22.09.2012)

няколко месеца по-късно Лудогорец отново бие с 1:0 "червените". Разградчани остават с човек по-малко двайсетина минути преди края след изгонването на Мирослав Иванов, но това не накланя везните в полза на ЦСКА. Няколко минути след червентия картон, Марселиньо носи трите точки на шампионите. Йордан Минев асистира на бразилеца, който от точката на дузпата не оставя шансове на Томаш Черни. Мачът е от 6-ия кръг, а след загубата ЦСКА вече изостава на 10 точки от разградчани и титлата е мираж.

ЦСКА - Лудогорец 0:0 11.04.2013

През април е мачът в София, а "армейците" се борят с Литекс и Ботев за третото място. Лудогорец пък е в битка с Левски за шампионското злато. ЦСКА обаче прави косвена услуга на вечния враг след 0:0 на "Армията". В 84-та минута Иван Стоянов цели страничен стълб със страхотен далечен удар. След драма в последния кръг, в която Славия измъква точка на "Герена", Лудогорец отново е шампион.

 Лудогорец - ЦСКА 3:0 (10.08.2013)

Лятото на 2013-а е кошмарно за ЦСКА. До последно не се знае дали ЦСКА изобщо ще събере отбор, след като над 10 футболисти са си стегнали багажа заради тоталната криза. Отново на хоризонта се появява Александър Томов, а Стойчо Младенов събира футболисти от летището, които буквално на следващия ден влизат като титуляри. ЦСКА още не притежава никаква класа и е разгромен в Разград. Без усилия Лудогорец печели с 3:0 в мач от четвъртия кръг. Вдъхновени от елиминирането на Партизан в Шампионската лига няколко дни по-рано, "орлите" стигат до класиката с попадения на Козмин Моци, Роман Безяк и Марселиньо. ЦСКА продължава без победа и само с един отбелязан гол за четири мача, а боят от Лудогорец тепърва предстои.

ЦСКА - Лудогорец 0:2 (10.11.2013)

Три месеца по-късно двата отбора се срещат в София благодарение на новия формат в шампионата. Лудогорец си прави екскурзия до столицата и печели с 2:0. Първия гол за гостите вкарва Михаил Александров в 27-та минута, а юношата на "армейците" не се радва на попадението си, показвайки уважение към агитката на домакините. В 49-та минута Мисиджан реализира втория гол и слага точка на спора на стадион "Българска армия".

ЦСКА - Лудогорец 0:1 (26.03.2014)

В края на март, вече в плейофната фаза, Дани Абало прави разликата с попадение в 77-та минута, а Лудогорец докосва третата поредна титла в "А" група. Съдията леко побутва разградчани в този двубой, а след края му, Кирил Домусчиев определа мача като "просташки".

Лудогорец - ЦСКА 1:0 (30.04.2014)

"Лудогорец арена" се пръска по шефовете, а публиката очаква четвърта победа над ЦСКА за сезона. ЦСКА мисли най-вече за защитата и удържа до предпоследната минута, когато влезлият като резерво Йером Луму носи успеха на домакините. Лудогорец натрупва аванс от 7 точки пред "червените" и е с мач по-малко, което означава, че ще е шампион за трети пореден път.

Лудогорец - ЦСКА 2:0 (16.08.2014)

След ново тежко лято, ЦСКА гостува в Разград в 5-ия кръг. Апостол Попов си вкарва автогол, а Юнес Хамза в началото на второто полувреме решава изхода на мача. Новият наставник на Лудогорец Георги Дерменджиев оставя извън титулярния състав Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Моци, Дяков, Златински, Михаил Александров, Марселиньо и Безяк заради предстоящото гостуване на Стяуа, но въпреки това "зелените" се поздравяват с успеха. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията