Пет неща, които научихме от Шампионската лига

Порто си остава цар на пазара, магията на Симеоне в Атлетико се изчерпва

Sportinglife
Sportinglife 11:30 ч., 01 Окт 2015
0
759
Getty Images

Много голове и доста неочаквани резултати – това предложи вторият кръг от групите на Шампионската лига, като Арсенал, Челси и Атлетико (Мадрид) бяха сред по-именитите жертви. Сайтът Goal.com избра пет акцента от двубоите във вторник и сряда.

„ЛА МАСИЯ“ СПАСИ БАРСА

Шави напусна, Педро беше продаден, Лео Меси е аут за около два месеца. На всичкото отгоре срещу Байер (Леверкузен) Андрес Иниеста претърпя травма и се наложи да бъде сменен.

Времената са твърде тежки и твърде необичайни за Барселона, която е принудена да разчита на все по-малко и все по-малко звездни възпитаници на знаменитата си клубна академия.

За отбор, който не може да използва новите си попълнения до януари, лавинообразно нарастващият брой контузии може да се окаже изключително неприятен проблем. Особено като се има предвид, че нивото на випускниците на „Ла Масия“ падна драстично в сравнение с предходните сезони.

Англия се пита: Какво става с Рууни?

Миланов игра 23 минути за победа на ЦСКА срещу ПСВ

Джо Харт спаси дузпа и надеждата на Сити

Ювентус безгрешен срещу Севиля

Европа: Астана и Стоилов не се предават

Точката е историческа за страната, каза българският треньор

Кристиано изравни Раул и наруши обета за мълчание

ПСЖ си тръгна с класика от Украйна

В един доста кратък период академията избълва футболисти като Карлес Пуйол, Шави, Виктор Валдес, Иниеста, Жерард Пике, Сеск Фабрегас, Меси и Серхио Бускетс. Вероятно беше неизбежно златният извор да пресъхне в един момент.

По-важното е, че срещу Байер Серхи Роберто и Мунир ел Хадади изригнаха когато трябваше.

Серхи е в първия отбор на „каталунците“ вече от доста време, без да се е наложил окончателно, но се представя прилично като заместник на Дани Алвес.

Попадението му срещу „Аспирините“ беше първо за него в Шампионската лига от декември 2011 г. и едва второ в кариерата му. То обаче се оказа безценно – с него „синьо-червените“ изравниха и получиха възможност да търсят победата.

Що се касае до победния гол на Луис Суарес, в основата му беше настоятелността на Мунир, който преодоля трима съперници, преди да поднесе топката на уругваеца.

Луис Енрике е принуден да разчита единствено и само на собствените юноши и за Барса е добър знак, че във вторник Серхи и Мунир се оказаха готови за предизвикателството.

СИТИ ПРОДЪЛЖАВА ДА РАЗЧИТА НА „СТАРИТЕ“ ЗВЕЗДИ

Изглежда, че през 2015 г. всички ние се научихме да ценим Венсан Компани най-вече заради моментите, когато той не е в състояние да играе за Манчестър Сити.

След като белгийският национал напусна контузен двубоя с Ювентус, „Гражданите“ претърпяха поражения от италианския шампион, Уест Хем и Тотнъм. В сряда те измъкнаха трите точки в Мьонхенгладбах, но не може да се каже, че впечатлиха с играта си.

А докато Компани беше в строя, „небесносините“ бяха неудържими. В негово отсъствие Николас Отаменди, Мартин Демикелис и Елиаким Мангала просто не могат да образуват достатъчно стабилна двойка централни бранители. По-тревожното е, че и останалите по-скорошни попълнения на Сити засега не оправдават очакванията.

В Германия отново всичко опря до Кун Агуеро, който донесе ценен успех на Сити от дузпа в края.

Компани беше привлечен през 2008 г., още преди в клуба да се излее златният поток от Абу Даби. Давид Силва дойде през 2010 г. заедно с Яя Туре, а Агуеро пристигна година по-късно.

Фактът, че Пелегрини все още разчита на „първата вълна“ скъпи покупки в Сити и че клубът не успява да привлече играчи, които да се окажат също толкова полезни, би трябвало да притеснява сериозно както мениджъра, така и цялото ръководство.

„Гражданите“ плащат огромни заплати и затова никой не изпитва особено желание да напусне „Етихад“. Оказва се обаче също, че най-добрите футболисти в света явно не се натискат особено да приемат оферти от манчестърци.

През лятото Сити хвърли доста пари на пазара. Кевин де Бройне стартира доста успешно в Премиършип, но въпреки всичко „небесносините“ не могат да се справят без решаващия принос на по-старите си звезди.

Собствениците от Абу Даби трябваше да платят над 1 млрд. паунда, за да изградят отбор, спечелил две шампионски титли в Англия. Колко ли ще трябва да пръснат за пробив в Шампионската лига?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията