Защо Флуминензе изгони Роналдиньо?

Официалните версии звучат твърде нагласено

Sportinglife
Sportinglife 14:55 ч., 01 Окт 2015
0
1038
Getty Images

Бившият носител на „Златната топка” Роналдиньо изигра едва девет мача за бразилския клуб Флуминензе, а след това договорът му беше анулиран. Звездата отрича, че това е станало заради слабата му форма и това, че предпочита да купонясва, вместо да тренира, но дали е така?

Само два месеца след пристигането на Роналдиньо на „Маракана”, той отново е свободен агент. Бившият световен шампион подписа с Флуминензе на 11 юли, а договорът му с отбора от Рио де Жанейро беше за 18 месеца.

Но едва след девет мача за тима, в понеделник стана ясно, че Роналдиньо е подал молба да бъде освободен и тя е била светкавично удовлетворена от началниците му в клуба.

„Флуминензе потвърждава за анулирането на договора на Роналдиньо Гаучо, като това става с незабавно действие и е по взаимно съгласие на страните”, се казва в официалното съобщение на клуба.

Според поредица информации в медиите в Рио, Роналдиньо редовно се явявал на тренировка в лошо физическо състояние, основно заради това, че залагал на безкрайните купони и нямал време да се наспи и да се възстанови след поредния маратон по заведенията. В същото време от Флуминензе заявиха, че поведението на Роналдиньо по време на престоя му в клуба е било „безупречно”.

„От първия си контакт с директорите на клуба, Роналдиньо и неговите представители, демонстрираха професионализъм и уважение към клуба – се казва още в изявлението на Флуминензе. – Трябва да се отбележи, че договорът с Роналдиньо постигна маркетинговите цели, които бяха заложени при подписването му. С идването на Роналдиньо в клуба ние постигнахме повишение при продажбите на билети, продаваме повече клубни фланелки, увеличи се и броят на нашите търговски партньори.

„Договорът на Роналдиньо с Флуминензе показа, че клубът може да привлече интереса на най-добрите футболисти в света.

„Всички ние във Флуминензе благодарим на Роналдиньо и му желаем късмет в следващия етап от кариерата му.”

Вие разбрахте ли защо Флуминензе и Роналдиньо са се разделили? Защо се е стигнало до това, след като всичко на „Маракана” е било наред?

Спортният директор на Флуминензе Марио Бетънкорт също даде своята версия на случилото се.

„Роналдиньо поиска среща и ни обясни, че смята, че не може да се представя на нивото, на което иска, както и че това е неприятна ситуация за него – обясни Марио. – Той поиска и нашето мнение, ние откровено му казахме, че също не сме доволни и решихме, че да го освободим е най-правилното нещо, което можем да направим.

„Смятам, че това е голям жест от негова страна – той си призна, че не е играчът, който се е надявал да бъде този сезон. Объркани сме, защото очаквахме от него силно представяне, както го е правил за всички клубове, за които е играл. С изключение може би на клуба му в Мексико, но се надявахме, че тук нещата ще се оправят.

„Не мога да ви кажа дали Роналдиньо ще сложи край на кариерата си или не. Не мога да питам за такива неща звезда от неговата величина. Но също така не мога и на никого да кажа какво да прави с живота си, всеки взима сам решенията, които са важни за него.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията