Литекс ще спира серия на Левски

Сега е моментът „сините” да покажат, че са фаворит за титлата

Sportinglife
Sportinglife 09:05 ч., 02 Окт 2015
0
439



Вече 19 години мачът Литекс – Левски е символ на искри, агресия, скандали... Сега идва мач, който пак ще е битка за върха. Няколко седмици мислехме, че „сините” няма да са фактор в първенството що се отнася титлата.

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Лудогорец – Литес Х и под 2,5 (1:1)

Черно море – Пирин 1 и под 2,5 (1:0)

Монтана – Берое под 2,5 (1:0)

Локомотив (Пд) – Славия под 2,5 (2:0)

Левски – Ботев 1 (1:0)

Не, Левски винаги е фактор. Доказа го с победите над Славия, Берое и Ботев. Тимът на Стойчо Стоев е само на точка от върха и ако победи Литекс, има теоритичен шанс да го заеме.

От своя страна ловешкият тим явно започва да разбира идеите на своя треньор Лауренцио Регекамф и заиграва все по-добре. В миналия кръг Литекс направи 1:1 като гост на Лудогорец, след като цяло второ полувреме бе с човек по-малко. А повечето положения в Разград бяха с оранжев отенък.

Първото дерби между Левски и Литекс на „Герена” завърши 2:2. Два пъти гостите повеждаха, а тогава треньорът им бе Любко Петрович.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в неделя от 20 ч по Диема спорт 2

Берое – Локомотив (Пд)

Тимът на Петър Хубчев получи звучен шамар от Монтана, след като загуби с 0:1. Берое се утвърждава като домакински отбор, който предпочита да печели мачовете си с минимални усилия. Локомотив се подсили с Емил Гъргоров, но едва ли Бадема е готов за цял мач. В миналия кръг „смърфовете” стигнаха до победа над Славия, което ще им даде самочувствие.

Прогноза -1 и под 2,5
Мачът е в петък от 20 ч по Диема спорт 2

Славия – Пирин

След добрия старт на сезона Славия отново влезе в типичното си русло и загуби три мача поред. Сега на „Овча Купел” идва новакът Пирин, който пък има само три ремита от началото на сезона. Треньорът Неделчо Матушев напусна, много е вероятно двубоят да бъде воден от Велислав Вуцов, който е фаворит за нов наставник. Би трябвало Иван Колев и „белите” да се върнат на победния път, макар че няма да е лесно.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в събота от 16,15 ч по Диема спорт

Лудогорец – Черно море

Кирил Домусчиев с основание очаква най-накрая звездната му селекция да поиграе. С двама треньори – Бруно Рибейро и Едуард Ераносян, шампионът от последните четири сезона буксува. Лудогорец играе неочаквано трудно и тромаво и на своя стадион. Там с точки си тръгнаха доста отбори, а при нови за 5 милиона евро очакванията от „зелените” са съвсем различни. Черно море рядко печели точки на чужд терен, предпочита своя „Тича”. Именно там Лудогорец взе първа победа през новия сезон – 3:2 през юли.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в събота от 20 ч по Диема спорт

Ботев – Монтана

Първият сблъсък между съперниците коства главата на Петър Пенчев. Треньорът бе уволнен от Ботев след 0:6. Сега „канарчетата” искат реванш на всяка цена. Отборът игра добре срещу Левски на „Герена”, но падна с 0:1. Със същия резултат Монтана победи Берое на свой терен. Ферарио Спасов се завръща на базата в Коматево, където феновете на Ботев го харесваха. Но едва ли ще е така, ако успее да спечели нещо.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в неделя от 16 ч по Диема

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията