Наполи иска нов скалп на гранд

Марио Балотели се контузи и може да пропусне дербито

Sportinglife
Sportinglife 09:45 ч., 03 Окт 2015
0
583
GETTY IMAGES

Преди седмица Наполи срази Ювентус с 2:1, сега неаполитанци са изправени пред ново голямо дерби. Този път като гост – на Милан.

В южния град най-много обичат мачовете срещу отборите от Милано и Торино. А победите са най-сладки.

В четвъртък Наполи продължи впечатляващата си форма с нова победа в Лига Европа – срещу Легия във Варшава. Дали не е дошъл шампионският сезон?

Милан се надяваше, че Марио Балотели е намерил своето ново и истинско лице. Но скандалният нападател се контузи на тренировка и почти сигурно няма да се възстанови за битката на „Сан Сиро”. Милан е в серия от  четири поредни победи в своя храм.

А на Наполи най-трудното нещо е да печели на чужд терен – в Серия А не го е правил от шест мача. Въпреки това неаполитанци са може би най-атрактивния тим на Апенините – н 14 от последните им 15 мача задължително падат два или повече гола.

Милан също е много по-убедителен у дома, в последния кръг падна от Дженоа като гост с 0:1.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в неделя от 21,45 ч пряко по Би Ти Ви Екшън

Карпи – Торино

Треньорът на домакините Фабрицио Кастори стана първият уволнен през сезона, след като в първите шест кръга Карпи не победи никого. Дебютантът има само две точки. Торино прави страхотен старт и има шанс да завърши кръга на първо място, затова е необходима задължителна победа.  Карпи явно не е узрял за Серия А и вече е фаворит  №1 за изпадане.

Прогноза – 2 и под 2,5
Мачът е в събота от 19 ч

Киево – Верона

Градът на Ромео и Жулиета е в съботна треска за голямото дерби. Верона е в слаба форма, не е печелил нито веднъж в последните осем кръга в Серия А. Градският съперник Киево пък е загубил само веднъж на своя стадион от 11 двубоя. От началото на сезона и двата отбора са преследвани от контузии, които пречат да покажат по-добро лице. Впечатление прави, че в мачовете им рядко падат много голове. Но това е дерби.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в събота от 21,45 ч

Емполи – Сасуоло

Гостите са непобедени в италианския футболен елит от 11 мача. Емполи пък има само една победа от последните десет. Сасуоло е единственият непобеден тим от началото на сезона. След като спечели първата си победа, Емполи загуби две срещи поред, без да вкара гол. И за двата отбора битката на старта е за оцеляване, но сега са на двата противоположни края на класирането.

Прогноза – 2 и над 2,5
Мачът е в неделя от 13,30 ч

Палермо – Рома

Отборът на Ивайло Чочев започа сезона с две поредни победи, но сега е в серия от три поредни загуби. И трите Палермо падна с един гол разлика. Преломната точка на сезона досега се оказа домакинското 2:2 с Карпи, след което нещата се обърнаха. Рома блести с... непостоянство. Миналата събота вкара пет гола на Карпи, а после пусна три от БАТЕ в Шампионската лига. И двата отбора ще подходят много внимателно към двубоя. Очаква се Чочев пак да е титуляр. Франческо Тоти и Един Джеко отпадат от състава на Рома заради контузии.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в неделя от 16 ч по Ринг

Сампдория – Интер

Интер стартира сезона с пет поредни победи, за да дойде шокиращото 1:4 от Сампдория миналата неделя на „Сан Сиро”.  „Нерадзурите” са спечелили пет от последните си шест гостувания в Серия А. Сампдория пък е непобеден в 20 от последните 22 домакинства. Тимът на Валтер Дзенга е отличен у дома, но не е печелил навън и затова изостава в класирането.

Прогноза – 2 и под 2,5
Мачът е в неделя от 16 ч

Удинезе – Дженоа

Удинезе загуби последните си шест домакинства. Дженоа пък падна в последните си четири гостувания. Гостът не може да вкара гол вече в три мача далеч от дома. Удинезе губи с един гол разлика последните четири домакинства. В миналия кръг Удинезе най-накрая победи Болоня след четири поредни поражения. Дженоа пък се зарадва с 1:0 над Милан. Нито един от съперниците не иска да се завърне по пътя на неуспеха, затова се очаква един тактически сблъсък.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в неделя от 16 ч

Ювентус – Болоня

Крайно време е шампионът да пренесе формата от Шампионската лига в Серия А. Ювентус е непобеден  в 37 от последните си 38 домакинства, а загубата дойде в първия кръг от Удинезе. Новакът Болоня загуби седем от последните си осем мача. Юве има четири поредни победи над Болоня във всички турнири. На чужд терен Болоня не е вкарвал гол в 5 от последните 6 мача. Ювентус вече се спъна в новак през сезона у дома – 1:1 срещу Фросиноне. Повече грешни стъпки са недопустими за треньора Масимилиано Алегри.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в неделя от 19 ч по Би Ти Ви Екшън

Лацио – Фросиноне

В миналия кръг тимът на Александър Тонев празнува първа победа в елита – 2:0 над Емполи. Преди това Фросиноне не се даде и на Ювентус, сезонът започва да се превръща в мечта. Лацио спечели поледните си три домакинства. На „Стадио Олимпико” тимът вкара в тях все повече от два гола. Освен това „орлите” победиха Сент Етиен в Лига Европа в четвъртък.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в неделя от 19 ч по Ринг

Фиорентина – Аталанта

Фиорентина излиза в мача като лидер на Серия А за първи път от 1999 година. Това стана възможно благодарение на победата с 4:1 като гост на Интер миналата неделя. След четирите поредни победи дойде и успех в Лига Европа. Аталанта пък е в серия от пет поредни мача без загуба, миналия понеделник тимът победи Сампдория. Фиорентина не е пускал гол в пет поредни домакинства. „Виолетовите” спечелиха 10 от последните си 11 мача.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в неделя от 21,45 ч по Ринг

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията