Волфсбург още под шок „Левандовски“

Вицешампионите с трета загуба от четири мача

Sportinglife
Sportinglife 18:50 ч., 03 Окт 2015
0
215

Рекордните пет гола за девет минути на Роберт Левандовски се оказаха непреодолим шок за Волфсбург. С онова кошмарно 1:5 срещу Байерн вицешампионът на Германия влезе в черна серия – три загуби в четири двубоя.

Единственото реми бе у дома срещу опашкаря Хановер – 1:1.

Сега Волфсбург падна с 0:2 на терена на Борусия (Мьонхенгладбах) и рано даде отбой в битката за титлата. След раздялата с треньора Лусиен Фавре третият от миналото първенство спечели трета поредна победа. Под ръководството на Андре Шуберт Борусия падна единствено от Манчестър Сити с 1:2 в Шампионската лига.

В последния четвърт час головете срещу Волфсбург вкараха Хаавард Нортвейд и Ибрахима Траоре. Само преди две седмици в Борусия говориха за битка за оцеляване, а сега отново гледат към върха.

Хофенхайм изпусна да спечели втора поредна победа. С два гола на Кевин Фоланд отборът бе близо до домакински триумф срещу Щутгарт, но в последната минута Тимо Вервер изравни за 2:2.

Сензационният дебютант Инголщад вече се гордее и с първи домакински успех. След като три пъти спечели с по 1:0 като гост, малкият баварски тим срази Айнтрахт с 2:0 у дома. Паскал Глос и Щефан Лекс бяха точни за Инголщад.

Властелин на Севера в Бундеслигата стана Херта. Столичани разгромиха Хамбургер с 3:0 в Берлин. Саломон Калу и два пъти Вехад Ибишевич бяха точни за тима.
Първа победа за сезона записа Хановер – 1:0 у дома срещу Вердер.

Заветния гол вкара Салиф Сане в 56-ата минута. Досега Хановер имаше един единствен успех в официален мач – срещу Хесел за Купата на Германия. Останалите мачове в Бундеслигата бяха четири загуби и две ремита.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията