Трудното за Левски започва сега

На върха в „А” група е много ветровито, а очакванията стават гигантски

Джони Кейджов
Джони Кейджов 08:30 ч., 05 Окт 2015
0
3577
Lap.bg

През 2009 година Левски триумфира за последно с трофей - шампионския. Дори на „Герена” не помнят кога за последно бяха на първо място в класирането.

Може би някъде през май 2013 година, когато Славия открадна титлата от Левски и я прати в Разград.

Днес Левски се събуди като лидер на „А” група. Толкова хубаво чувство за толкова изстрадалите през последните години фенове.

След серия от четири победи – 1:0 над Славия, 2:0 над Берое, 1:0 над Ботев, и черешката на тортата – 2:1 над Литекс, Левски излезе начело в А група.

Без никакви емоции трябва да признаем – Стойчо Стоев превръща „сините” в можещ и постоянно играещ отбор. Радостта на Георги Иванов и Иво Тонев, стиснатите юмруци на треньора обикалят Бълария.

Левски обаче е не само лидер. Изглежда помъдрял.

В изказванията след мача всичко бе умерено, фанфари нямаше. Познатите от миналото изхвърляния от типа „Шампиони сме” вече са забравени.

Гонзо поздрави Литекс за силната игра и каза, че след толкова малко мачове нищо не е ясно. Стоев побърза да припомни, че Левски закъсня много със селекцията, имаше финансови проблеми.

И че много вероятно е да дойдат нови загуби на точки.

Това е правилният начин на мислене.

В Левски не са полетели в облаците и не са забравили как едва победиха с дузпи втородивизионния Поморие, паднаха от Локомотив (Пд) и не можаха да бият Пирин на Герена.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията