Моуриньо: Води се кампания, която да ни спре за титлата

Специалистът съзря заговор срещу Челси

Sportinglife
Sportinglife 10:20 ч., 29 Дек 2014
0
80
Getty Images

Жозе Моуриньо избухна след равенството 1:1 като гост на Сатхемптън и съзря тенденциозна кампания срещу "сините".

 Португалецът претендираше за неотсъдена дузпа срещу Сеск Фабрегас, който дори получи жълт картон за симулация.

 "Това не беше дузпичка, а огромна дузпа. По-голяма от Биг Бен", образно се изрази специалистът.

"Реферите не са на терена, за да гадаят. Те са там, за да гледат. Съдията заподозря, че Сеск симулира, но сбърка", убеден е специалистът.

 "Мач след мач треньорите твърдят, че моите играчи са гмурци. Дори Сам Алърдайс твърдеше подобно нещо. Има кампания срещу Челси. В другите страни, в които съм работил, в утрешните вестници този скандал щеше да е на първите страници. В Англия просто се казва, че това е била една голяма грешка със сериозно влияние на резултата. Доволен съм, че е така. Даже съм щастлив."

Моуриньо призова и за въвеждане на електронни устройства, които да помагат на реферите в случаи като този с Фабрегас.

"Двойното наказание е неприемливо. Реферът трябва да погледне ситуацията на екран, да види грешката си и да отмени поне жълтия картон. Това ще е лесен процес."

Според Жозе атаките от всички страни целят да попречат на Челси да вземе титлата. Диего Коста, Гари Кейхил, Бранислав Иванович, Вилиан и сега Фабрегас всички получиха обвинения, че са симуланти.

"Не става въпрос за прецеденти, а за кампания. Това е чиста кампания срещу нас", твърди Жозе.

"Феновете, коментаторите, анализаторите, треньорите на другите отбори - всички ни скачат по начин, по който не го правят с другите. И най-важните неща през последните седмици не бяха картоните, а това, че Филипе Луис и Еден Азар можеха да са в болница със счупени крака."

Накрая треньорът анализира и самия мач със Саутхемптън.

"Борихме се до последната секунда и показахме отборен дух. Не допускахме глупави грешки, както в предишни мачове, но не успяхме да победим."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията