Синьо шоу за 50 г. Левски в евротурнирите

Левски направи 2:2 с шведи

Sportinglife
Sportinglife 18:45 ч., 10 Окт 2015
0
1035
Lap.bg

Левски завърши наравно 2:2 с шведския Юргорден в приятелския мач по повод половинвековния юбилей на "сините" в евротурнирите.

Дъждът и лошото време не уплашиха около 11-12 хиляди почитатели на столичния гранд, които направиха добро шоу на трибуните.

Мачът започна лошо за "сините" от София и те получиха гол още в осмата минута на срещата, когато Деян Иванов събори противник пред наказателното поле и шведите вкараха след директен изстрел на Кевин Уолкър.

Това беше само една от трите лоши новини за старши треньора Стойчо Стоев, в чийто състав не се появи контузилият се по време на загрявката Джереми де Нойер. Деян Иванов пък беше заменен от Максимилиан Карнер принудително още през първата част.

Левски и Юргорден изиграха равностойно първо полувреме, а "сините" бяха далеч по-активни през втората част. Тя започна и с гол, след като Атанас Курдов стреля извън наказателното поле, топката рикошира в крака на капитана Емил Бергстрьом и прехвърли вратаря Хампус Нилсон за 1:1.

Левски владееше играта през второто полувреме, но многото смени нарушиха ритъма на игра, а головите положения за домакините липсваха. На терена се появи и каращият проби Густаво Коельо, който обаче не впечатли особено със своята игра.

Юргорден се възползва от статично положение и поведе в 86-ата минута, за да повтори резултата от първия мач на Левски в европейските клубни турнири. От центрирането се възползва Фредрик Стенман, който се разписа за 2:1 в полза на гостите от Швеция.

Този резултат обаче не остана такъв и Левски не загуби юбилейния мач. В началните секунди на добавеното време Илия Димитров получи топка зад защитата на Юргорден и без проблеми се разписа за крайното 2:2.

По време на мача станаха ясни резултатите от онлайн анкетата за идеалната единайсеторка за всички времена.

Най-много гласове събраха Димитър Иванков, Николай Илиев, Елин Топузаков, Игор Томашич, Пламен Николов, Даниел Боримиров, Божидар Искренов, Седрик Бардон, Никола Котков, Наско Сираков и Георги Аспарухов-Гунди.

Класацията за треньор №1 спечели Станимир Стоилов-Мъри, който изведе тима до четвъртфинал за Купата на УЕФА и го вкара в групите на Шампионската лига.

Киево - Левски е най-великият мач в евротурнирите, а най-драматичната загуба е 3:4 от Антверпен. За най-страхотна публика се приема подкрепата от срещата Левски - Удинезе.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията