ПЕТа симфония на ПЕТев

Отборът ни е сред футболните джуджета по точки, но пука ли му на някого?

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 13 Окт 2015
0
1643
Lap.bg

В миналите световни квалификации от 10 мача спечелихме 13 точки. Групата беше сходна - Италия, Дания, Чехия, Армения, Малта.

Сега сме със сигурност - 2 в оптимистичния вариант и минус 4 или 5 в ... реалистичния.

В европейските квалификации за 2012-а приключихме пети (и то без Петев), като от 8 мача събрахме пет точки.

Това бе най-ниската точка, но все пак в групата нямаше аутсайдер като Малта или Азербайджан: Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора бяха компанията ни.

Там спечелихме по 0,625 точки на мач, а при загуба от азерите ще сме с коефициент 0,8 в този цикъл. Не е Бог знае какво подобрение.

Днес сме само пред Латвия и Казахстан (5 и 2 точки съответно в група А), Андора (0), Македония и Люксембург (по 4), Гибралтар (0), Сан Марино (1), Фарьорски острови и Гърция (по 6), Лихтенщайн (5), Молдова (2), Армения (2), Малта (2) и все още Азербайджан, но там... чакаме прекия сблъсък.

Не слагаме сърбите в списъка с техните 4 точки, тъй като едва ли кяха да са толкова, ако УЕФА и КАС не бяха се погрижили да им вземат 3 пункта, а и да им сложат служебна загуба от Албания.

Най-неприятното е, че това падение сред джуджетата (и нации в огромна, но моментна тежка ситуация като Гърция) не тревожи никого.

Заапалянковците се забавляват и вече дори не гледат този отбор.

На "Васил Левски" довечера ще има към 500 човека с официалните лица.

Ръководителите са непрестанно в опиянението на отличната си работа (да не се правят асоциации със спиртни напитки) и 9-те (деветте) български представители в комисиите на УЕФА.

Това е добре свършена работа от БФС - имаме хора с костюми, които са избрани да седят до други хора с костюми в организация, която е разнищвана за корупция.

Шефът и е отстранен за 90 дни от футбола, докато го разследват.

Ето това е успехът на родния футболен управляващ орган. Има 9 представителя в структурите на УЕФА.

Те сигурно ще са на мач довечера. Дано забележат, че няма никой друг, освен тях.

И да се запитат - защо ли е така?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията