Истерия за билети

Входните талони стигнаха 170 лева

Sportinglife
Sportinglife 10:15 ч., 16 Окт 2015
0
783

Истинска истерия за билети се разрази малко повече от ден преди двубоя между България и Франция от полуфиналите на Евроволей 2015. Срещата е в събота от 20,45 часа в зала „Арена Армеец”.

Входни талони бяха купувани още по време на срещата с Германия. Вчера сутринта обаче това се оказа „мисия невъзможна”. Системата за онлайн продажба обаче се оказа блокирана от ранните сутрешни часове вчера до късния следобед.

Според първоначалните информации причина за това е била хакерска атака. Впоследствие компанията-собственик обяви, че причина е смяна на софтуера и пропадане на сървъра.

Проблемите доведоха до дълги опашки пред търговските обекти, където се продават билети и на касите на зала „Арена Армеец”. Чакането обаче се оказа напразно.  Около обяд от пресцентъра на волейболната федерация обявиха, че входните талони са вече изчерпани.

Проверка на Sportinglife.bg обаче показа, че всеки желаещ да гледа на живо поредният двубой на родните национали може да се сдобие без никакъв проблем с билети. Стига да е готов да плати за това цена над два и три пъти по-висока от официално обявените между 10 и 30 лева.

В един от големите частни сайтове за онлайн търговия например има 49 оферти за продажба на билети. Цената започва от 50 лева и стига до 170 лева. Обикновено се предлагат по няколко билета наведнъж, най-често на съседни места. Предложенията са от цялата страна, най-много естествено са с адрес София.

Дали черната борса ще доведе до празни места в залата предстои да разберем утре вечер. От организационния комитет са категорични, че ситуацията от началото на двубоя с Германия няма да се повтори. Тогава близо 400 места останаха празни като обяснението бе, че това са места, предварително закупени от полски фенове.

Привържениците на световния шампион са очаквали именно те да участват в късния двубой в сряда. Програмата обаче бе пренаредена заради участието на България и местата в началото останаха незаети. В последствие там бяха пуснати част от зрителите, останали пред вратите на зала „Арена Армеец”.

Организаторите обясниха, че проблемът е дошъл и заради малкото време за презаверка на предварително закупени входни талони, в които е означен единствено часа на мача, но не и играещите отбори. Сега то ще бъде осем часа – достатъчно, за да е ясно може ли за тези места да се пуснат отново билети или не.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията