12 ключови въпроси за Висшата лига

Много рядко, но факт – тази събота ще играят всички отбори от Топ 10

Sportinglife
Sportinglife 10:20 ч., 16 Окт 2015
0
1277
GETTY IMAGES

След паузата заради националните отбори първенствата отново се завръщат с пълна сила. Много рядко във Висшата лига се случва събота да е ден за всички отбори от Топ 10. Логично – следващата седмица са мачовете в Шампионската лига и Лига Европа, където ще участват шест тима.

Преди старта на двубоите вестник „Дейли Мейл” набеляза 12 ключови въпроса. Не само за предстоящия кръг, но и за целия сезон в Англия.

Ще има ли ефект Клоп в Ливърпул и старт-мечта срещу Тотнъм?

Всеки нов треньор е посрещан с огромни очаквания от феновете (с изключиние на Стив Макларън в Нюкасъл). Но истерията около Юрген Клоп в Ливърпул е неповторима. Така че загуба от Тотнъм може да бързо да доведе до голямо разочарование. Клоп не е магьосник, че да успее с няколко тренировки с пълния си състав и преследващите го новини с контузии. Работата на германеца едва започва.

Прав ли е бил Дик Адвокаат, че в Съндърланд няма класа?

Ако някой може, то Сам Алърдайс е този. Треньорът е изправен пред огромно предизвикателство. Стана треньор на Съндърланд през седмицата и обяви, че вярва в спасението на „черните котки”. Предшественикът му Дик Адвокаат каза, че в отбора няма достатъчно класа за Висшата лига. В осем кръга Съндърланд няма победа. Но Големият Сам обяви, че започва мисия „спасение”. Стартът е срещу Уест Бромич като гост в събота. Най-малко едната точка е задължителна за начало.

Толкова ли е слаб Нюкасъл?

Сезонът на „свраките” започва сега, отсече треньорът Стив Макларън. Истината е, че Нюкасъл игра до осмия кръг срещу четирите първи в класирането. Но въпреки това отборът се представя много слабо в по-големите периоди от мачовете. В неделя предстои сблъсък с Норич и ако не се спечелят трите точки, бъдещето на Макларън ще бъде поставено под огромна въпросителна. Вероятно собственикът Майк Ашли трябва да развърже портфейла през януари, ако иска да се спаси от изпадане.

Ще се осмелили съдия да свири дузпа за Челси?

Жозе Моуриньо твърди, че реферите се страхуват да взимат решения в полза на Челси. Следващият арбитър в мача срещу Астън Вила е Роджър Ийст. Португалският треньор е известен със своите конспиративни теории, но е и факт, че съдиите не галят Челси от началото на сезона. Даже напротив.

Класата на Челси за 16-о място ли е?

След първите осем кръга – да. Дори Челси можеше да е по-надолу, ако не бе вкарал гол в последната минута срещу Нюкасъл. Ако отборът на Моуриньо спечели срещу Астън Вила, Уест Хел, Ливърпул и Стоук, може да е в горната половина на класирането при следващото прекъсване за националните отбори.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията