Кризата с Red Bull е тест за Формула 1

Намирането на доставчик на мотори ще покаже и кой упражнява властта в световния шампионат

Sportinglife
Sportinglife 11:05 ч., 17 Окт 2015
0
1949
Getty Images

Бъдещето на бившите световни шампиони във Формула 1 Red Bull все още е неясно, но последните дни поднесоха на феновете някои смехотворни теории за тяхното спасените.

Като възможността за промяна на техническите правила, които да им позволят да използват атмосферни V8 мотори от сезон 2013 или пък заплахата, че Red Bull ще напусне Формула 1, след което ще основе собствен алтернативен шампионат.

Втората възможност звучи приемливо до момента, в който някой реши да се зарови и да види какви точно ще са разходите и предизвикателствата, с които ще трябва да се справи желаещият да си има собствен шампионат. Затова и в последните години подобни планове винаги бяха изоставяни и се намираше алтернативно решение.

Колкото и да не им се иска на част от шефовете в Red Bull, реалното решение на кризата, в която изпадна тимът е следното: отборът продължава да работи с Renault и преглъща нови клаузи в договора си с френската компания, според които големите усти като доктор Марко и Кристиан Хорнър или изчезват от тима или биват принудени да замълчат по темата, по която се оплакват от почти две години насам.

Защото точно те са хората, които носят основната вина Red Bull да се озове в тази каша и няма смисъл да се търси начин да прехвърляне на отговорността.

Завръщането при Renault ще осигури време на Red Bull да си намери друг доставчик на мотори, без обаче тимът да е притиснат от времето и да поднася неприятни изненади на потенциалните си партньори, както стана с Audi и обясненията на доктор Марко.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията