Юве е черна котка за Интер

Крайно време е „Старата госпожа” да заиграе по шампионски

Sportinglife
Sportinglife 11:15 ч., 17 Окт 2015
0
593
Getty Images

Интер - Ювентус

Шест мача поред във всички турнири Ювентус не е загубил от Интер. Сега на „Сан Сиро” идва ново дерби. 

През този сезон „Старата госпожа” се „съблече”. Играе единствено силно в Шампионската лига. В първенството направи толкова загуби, колкото нямаше целия минал сезон.

Ювентус не успя да победи у дома дори съперници като Фросиноне и Киево. В Шампионската лига обаче тимът спечели срещу Манчестър Сити и Севиля, с което треньорът Масимилиано Алегри съумява да отдалечи критиките от отбора. В Серия А обаче Юве падна от Рома и Наполи, така че е време да събори някой от другите фаворити.

Точните прогнози на Sportinglife от миналия кръг

Киево – Верона под 2,5 (1:1)

Сампдория – Интер под 2,5 (1:1)

Удинезе – Дженоа Х и под 2,5 (1:1)

Ювентус – Болоня 1 и над 2,5 (3:1)

Лацио – Фросиноне 1 и под 2,5 (2:0)

Фиорентина – Аталанта 1 и над 2,5 (3:0)

Интер почна с пет поредни победи, но от три седмици Фиортина измести „нерадзурите” от върха.

Треньорът Роберто Манчини не успява да адаптира футболистите си към различния тим мачове, за да печели постоянно точки. Засега цел №1 на Интер е завръщане в Шампионската лига, но с едно око към титлата.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч по Би Ти Ви Екшън

Рома – Емполи

Рома няма загуба в 35 от последните 38 домакински мача в Серия А. На свой терен последните пет двубоя са били с по 2 или повече гола. 

Но срещу Емполи последните три мача завършват с 2 или по-малко попадения. Като гост Емполи не може да бие Рома вече седем пъти. „Вълците” спечелиха последните два кръга, вкарвайки общо 9 гола.

Само че отборът неочаквано падна от БАТЕ в Шампионската лига. В миналия кръг Емполи спря чудната серия на Сасуоло, който нямаше поражение през сезона.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в събота от 19 ч по Ринг

Торино – Милан

Торино е в серия от пет поредни домакински победи в Серия А. Милан не може да излезе от кризата, но това е един от любимите съперници.

„Росонерите” нямат поражение от 15 двубоя срещу Торино във всички турнири.

Торино вкарва поне по 2 гола в последните си пет домакинства. Миналия мач обаче беше кошмарен – загуба от дебютанта Карпи. На чужд терен Милан играе кошмарно, а на свой Торино е силен. Затова домакините са малък фаворит. Атракцията Марио Балотели вероятно няма да играе, тъй като тренираше на облечен режим заради контузия.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 21,45 ч по Ринг

Болоня – Палермо

Новакът Болоня е загубил осем от последните си девет мача в Серия А. Тимът на Ивайло Чочев също е в черна серия – четири поредни поражения.

Болоня допусна два или повече гола в последните си три. Палермо взе 7 точки в първите три кръга, но след това сезонът се обърна с главата надолу. След като имаше бъбречна криза и не игра в мачовете на националния отбор, Чочев вероятно ще остане на пейката и в Палермо.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 13,30 ч по Ринг

Аталанта – Карпи

Дебютантът Карпи получи по 3 или повече гола в последните си 3 гостувания. Преди последния кръг и загубата от Фиорентина домакините бяха в серия от пет поредни двубоя без загуба.

Карпи смени треньора и спечели за първи път в историята си в Серия А – 2:1 срещу Торино.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Фросиноне – Сампдория

В шестте последни мача на новия отбор на Александър Тонев пада по 2 или по-малко голове. А Сампдория допусна най-малко по 2 в последните си три гостувания.

След като спечели първите си четири точки в Серия А Фросиноне падна от Лацио в миналия кръг. Сампдория е непостоянен тим. У дома отборът на Валтер Дзенга печели с класа, а на чужд терен рядко стига до точки. Все пак Фросиноне е отлична дестинация за успех.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Дженоа – Киево

Дженоа спечели 7 от последните си 8 домакинства в Серия А. В 15 от последните 18 гостувания на Киево са падали по 2 или по-малко голове.

Дженоа нямаше добър старт на сезона, но това бе заради тежкия календар и доста контузии. В миналия мач Киево завърши 1:1 като гост на Верона и продължи добрите впечатления през сезона.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Верона – Удинезе

Верона няма победа вече девет мача в Серия А и съответно нито една през настоящия сезон. Освен това в отбора има доста отсъстващи заради контузии футболисти.

Удинезе стартира с изненадващо 1:0 срещу Ювентус, но следващите четири гостувания бяха загубени. Ако отборът не иска да отиде в битката за оцеляване, трябва да почне да печели точки. Гостите изглеждат в по-добра форма, но са отлична възможност Верона да спре черната си серия.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Наполи - Фиорентина

Това е второто голямо дерби на кръга. Фиорентина спечели 11 от последните си 12 мача в Серия А. 

В шест от последните 8 „виолетовите” не допуснаха гол и са лидер в класирането за първи път от 1999 година. Наполи обаче се гордее с три последователни победи над Фиорентина във всички турнири.

Неаполитанците са по-убедителни на свой терен, където загубиха само веднъж от 13 двубоя. Фиорентина вкарва два или повече гола в последните си 3 срещи. Наполи няма поражение от 6 кръга, а най-славният успех по време на тази серия е 4:0 като гост на Милан. И двата отбора не бяха слагани сред фаворитите за титлаа през лятото, но представянето им е може би най-добро от всички.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч по Ринг

Сасуоло – Лацио

Лацио вкара три или повече гола в последните си 3 мача срещу Сасуоло, които завършиха с победи. През този сезон „орлите” са в серия от три последователни победи.

На свой терен Сасуоло няма поражение от 6 двубоя. Преди миналия кръг Сасуоло бе единственият без загуба, но падна от Емполи.

Прогноза – Х и под  2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията