Франция взе титлата

България с три индивидуални награди на Евроволей 2015

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 19 Окт 2015
0
951
Lap.bg

Три от индивидуалните награди, връчени след финала на Европейското първенство по волейбол, отидоха в ръцете на състезатели от българския национален отбор.

Капитанът на тима ни Владимир Николов бе определен за носител на приза за феърплей. Отличията за най-добри блокировачи в идеалния отбор на шампионата пък станаха притежание на двойката центрове Теодор Тодоров и Виктор Йосифов.

Сред най-добрите на Евроволей 2015 попаднаха и двама играчи на Италия – разпределителят Симоне Джанели, избран за №1 на поста си и диагоналът Иван Зайцев.

Призовете за посрещачи отидоха в ръцете на Ървин Н`Гапет от Франция и Тине Урнаут от другия финалист Словения. Най-добро либеро стана Женя Гребенников от Франция.

Най-ценният приз – за MVP на Евроволей 2015 взе диагоналът на Франция Антонин Рузие.

Именно с неговите 30 точки Франция обърна мача с България и си осигури участие в битката за златото. Там Рузие завърши с 21 точки, а Франция спечели титлата след 3:0 срещу Словения.

„В никакъв случай не мога да бъда недоволен. Затруднихме максимално отбора на Франция във втория и третия гейм“, коментира пред БНТ селекционерът на Словения Андреа Джани.

„Ние сме европейски шампиони, какво повече да кажа“, бе отговорът пред националната ни телевизия на Антонин Рузие.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията