Гуардиола за Венгер: Не мога като него

Не се виждам 20 години в един и същи отбор, ще доскучея на хората, твърди испанецът

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 20 Окт 2015
0
681
Getty Images

Пеп Гуардиола обяви Арсен Венгер като единствен в съвременния футбол. Треньорът на Байерн бе запитан и на английска земя колко време се вижда още в Байерн преди мача с Арсенал. И в добавка за сравнение с Венгер, който от 19 години е при „артилеристите”.

„Той е единственият, аз не се виждам 20 години в един отбор – каза Гуардиола. – Ще доскучея на хората.”

След това Гуардиола определи Арсенал като фаворит в двубоя, въпреки че Байерн още не е загубил през сезона в нито един от турнирите, в които участва.

„Арсенал играе, за да спечели на всяка цена и затова има предимство – продължи Пеп. – Представям си как биха изглеждали моите футболисит, ако бяха в това положение. Щяха да са като животни. Изключително агресивни. Ние сега трябва да играем интелигентно. Разбира се, нашата позиция е по-добра от тази на Арсенал. В групата има да се разиграват още 12 точки и ние не сме се класирали. Сега излизаме срещу един от най-добрите отбори в Европа.”

Когато Гуардиола водеше Барселона, два пъти не успя да спечели като гост на Арсенал.

„Излизаме срещу един невероятно добре подготвен технически тим – продължи Пеп. – Трудно е да кажеш, че някой от футболистите на Арсенал не е на високо ниво. Всички те са отлични при ситуация „един срещу един”. Когато анализирам съперник, никога не гледам класирането. В отлична форма са и Алексис Санчес, и Месут Йозил. А Тио Уолкът играе и по крилото, и през центъра. Когато Санти Касорла започне като плеймейкър, веднага светва лампата, че се променя стилът на Арсенал.”

„Ние можем само да уважаваме Байерн – върна жеста Венгер. – Те са спечелили купата на европейските шампиони пет пъти, а Арсенал – нито веднъж. Исторически не сме на същото ниво като Байерн. Ние искаме да гоним това ниво. Но историята няма да играе. Искаме да спечелим Шампионската лига. Но на първо място трябва да запазим мястото си там, а това минава през победа над Байерн. През последните години играхме срещу различни велики състави на баварците. И успяхме да ги победим. Най-големият им отбор бе от 2013 година, когато спечелиха требъл с Рибери, Робен, Кроос и Швайнщайгер.”

Последната домакинска победа на Арсенал над Байерн датира от преди 10 години, когато Тиери Анри матира Оливер Кан, но след това отпадна на реванша в Мюнхен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията