Какво значи за ЦСКА това "не" от правната комисия?

Отборът продължава във "В" група, кредиторите и синдикът ще решават

Sportinglife
Sportinglife 10:00 ч., 21 Окт 2015
0
1589
Lap.bg

Решението на правната комисия на БФС бе ясно от седмица, но заради безумието да не бъде обявено по-рано се създаде излишно напрежение около него.

Юридическото звено на съюза не допуска, че новият ФК ЦСКА е правоприемник на ПФК ЦСКА АД, което не е бог знае каква изненада.

И още по-важно - не променя нищо съществено в тази и без това турбулентна година за най-титулувания клуб у нас.

Отборът на Христо Янев продължава да играе във "В" група, която ще спечели с лекота - очевидно.

В следващите дни предстои събрание на кредиторите, където те и назначеният синдик ще решават кои активи на старото дружество на колко да се оценяват, както и как да се сконтират дълговете - ясно е, че в пълният им размер кредиторите няма как да си получат парите.

Сред тези активи е и новото дружество ФК ЦСКА, в което има капитал от старото. Както и емблемата, заложена в НАП, която при несъстоятелност автоматично се прилага като възможен актив.

Неофициални информации твърдят, че Гриша Ганчев вече е изкупил взиманията на големи кредитори като Юлиан Инджов и Александър Томов (чрез Лира Инвестмънт) и ще има решаващ глас при определянето на размера на компенсациите за останалите, които чакат пари.

След това вероятно Ганчев вече ще влезе във владение, а клубът ще бъде реално с пренебрежимо ниски задължения, основно към НАП.

Другият вариант е този клуб да потъне окончателно и новият да го наследи, купувайки емблемата, историята и минималните му активи.

При такова развитие ФК ЦСКА отново ще подаде документи пред правната комисия и вече ще има далеч по-солидни аргументи да бъде одобрен като наследник на стария. И ще го замести от същата позиция във "В" група.

Така най-вероятният сценарий е ЦСКА да си върви по пътя към "А" група, начертан от това лято - догодина в "Б", а след това в битка и за елита.

Няма да има нужда от сливания или купувания на лицензи на отбори от първия ешелон.

Но следващите седмици и месеци ще са интересни, каквато е цялата 2015-а за клуба и неговите привърженици.

Те вече показаха, че не са се отказали да се борят за ЦСКА.

Оттук нататък решителни ще са юридическите хватки и кой как ще успее да ги приложи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията