Първенството тръгна с изненада и нов спонсор

Владо Николов продължава с усилията за спасяване на Левски

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 28 Окт 2015
0
1008
Lap.bg

С една изненада като резултат, сериозен интерес от публиката и нов спонсор започна шампионатът в Националната волейболна лига при мъжете.

Изненадата дойде от Бургас където местния Нефтохимик 2010 се наложи с 3:0 над големия фаворит за титлата Монтана. През лятото в Монтана бяха привлечени част от играчите, които през миналия сезон носиха екипа на Добруджа 07 и изведоха тима до финал в шампионата и в турнира за Купата на България като Костадин Стойков и Симеон Александров. В състава бе запазен и разпределителят Любомир Агонцев, записал силни изяви и с националния отбор.

„Направихме страхотен мач! Победихме може би най-скъпоструващият отбор у нас в момента. Няма как да не съм доволен от този факт. Ние сме един нов тим, с нов треньор. Но показахме отборна игра и взаимопомощ. Честно казано не съм очаквал такъв резултат, но момчетата показаха тактическа диспицлина и огромна мотивация. Справихме се и отбелязахме добро начало на сезона”, заяви пред BGvolleyball.com новият треньор на Нефтохимик 2010 Петър Дочев.

С победа и загуба започнаха участието си в новия шампионат пък двата столични гранда – Левски и ЦСКА. Двубоите на двата състава обаче се радваха на сериозен интерес от страна на феновете като пред залата на ЦСКА дори имаше опашки от желаещи да наблюдават тима.

„Червените” се наложиха с 3:0 над нова в елита Тетевен Волей, които дойдоха в столицата само с 10 играчи заради контузии на останалите състезатели. Една част от тях са бивши играчи именно на ЦСКА.

„За нас е важно, че стартираме и че стартираме добре. Няма нужда да се повтаряме, че за нас всеки мач е изпитание от организационна гледна точка. Щом сме започнали, сме длъжни и да завършим. Момчетата са добре, тренираме на ниво в последните месеци. Ден след ден, месец след месец .. дано става по-добре”, пожела си наставникът на ЦСКА Александър Попов.

„Ние имаме нещо, което малцина притежават. Това е много вярна публика, която разбира нашата борба. Защо борба? Не става въпрос за борбата с топката и противника, а за борбата за оцеляването. Правим го по един начин от пет години. Преди четири години, когато изпаднахме в това състояние и започнахме тази маркетингова кампания с феновете, голяма част от обществеността бе скептично настроена, но сега, когато кризата налегна не само волейбола, а баскетбола и футбола, се вижда, че именно който има публика, има и шанс за оцеляване”, анализира още Александър Попов пред BGvolleyball.com

На добър интерес от страна на феновете се радваше и другия столичен клуб Левски. „Сините”, който в първата част на сезона ще играят само с юноши демонстрираха голямо желание за игра, но отстъпиха на по-опитния състав на Арда (Кърджали) с 0:3.

Отборът на Левски на практика бе основният клуб, който до последно бе под въпрос за участие в първенството. Тимът от няколко години е без финансиране, а със спасяването му се зае лично капитанът на тима Владимир Николов.

Преди началото на сезона ръка на Николов подаде Гриша Ганчев, а националът организира стартирането на ДМС кампания и създаването на специални карти за фенове на цена от 30 лева. Средствата и от двете отиват за издръжка на клуба и школата му.

Заедно с това бе дадено и началото на волейболно училище „Владимир Николов” като целта на инициативата е да научи деца и родители на основни волейболни умения. От клуба са категорични, че предстои стартирането на още подобни инициативи, които да помогнат на тима да привлече и по-опитни играчи в първия състав.

"На базата на какви състезатели разполага отборът в момента, мога само да се радвам на желанието за игра на момчетата. Все още не смe изградени като отбор и нямамe необходимата сработка. За нас стои отворен въпроса да създадем нормални условия за подготовка, за да развиваме техните качества. Това са момчетата, това е на този етап отбора.

Твърдо вярвам, че те ще развият себе си и ще играят волейбол с удоволствие. Те са млади и липсата на игрови опит им влияе. В нашия отбор всичко го правим за удоволствие, в името на Левски.

Това са хората на този етап, убеден съм, че ще мога да ги мотивирам всеки да се докаже и реализира. Надявам се искрено да напълним тази зала. Имаме нужда от подкрепа, която да има търпението този отбор да се развива”, призна треньорът на Левски пред BGvolleyball.com Христо Илиев.

Часове преди старта на шампионата пък клубовете бяха зарадвани от новината, че и тази година той ще има основен спонсор. Мястото на известната компания за минернална вода, която подпомагаше шампионата миналата година, заема една от големите фирми за производство на месо и колбаси.

Параметрите на договора не бяха оповестени, не стана ясно и защо се стига до рокадата след като компанията за минерална вода на практика имаше договор за още един сезон. Тя бе представена като генерален спонсор на първенството на 4 декември 2013 г. като тогава ръководството на Националната волейболна лига, компанията и БФВ обявиха, че контрактът е за три години.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията