Гришо не успя да се възползва от "отварянето" на схемата

Сезонът приключи за Димитров

Sportinglife
Sportinglife 22:30 ч., 05 Ное 2015
0
1221
GETTY IMAGES

Григор Димитров изигра силен мач, но не успя да се справи с испанския ветеран Давид Ферер на осминафиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 във френската столица Париж.

Ферер се отърси от изоставане от един сет, за да се добере до крайното 6:7(4), 6:1, 6:4 срещу първата ни ракета.

Така най-добрият български тенисист отново не успя да прескочи третия кръг на последния за годината Мастръс.

Това бе шестият мач между Давид Ферер и Григор Димитров, като Ферер вече води с 5:1 победи. Единствената победа на Григор до момента бе на финала в Стокхолм през 2013-а.

На четвъртфиналите Давид Ферер, поставен под №8 в схемата, ще играе с Джон Иснър, който изненадващо изхвърли Роджър Федерер.

Евентуална победа над Ферер щеше да е още по-ценна и заради "отварянето" на схемата, което се получи, но все пак Димитров приключва годината позитивно.

И в Базел, и в Париж българинът значително вдигна нивото си, което бе спаднало сериозно след страхотния минал сезон.

Първият сет бе много оспорван, но 24-годишният българин беше концентриран в подаванията си и ги печелеше сравнително лесно. 33-годишният испанец също играеше добре и се стигна до тайбрек.

В тайбрека Григор Димитров показаха завидно хладнокръвие, поведе рано с 3:0 точки, съхрани аванса си до 6:4 и спечели първия сет с ас.

Вторият сет започна равностойно, но в началото на втората част при 1:1 Григор Димитров изкара поредния бекхенд в аут и резултатът стана 15-40.

Димитров спаси първия брейкбол с мощен форхенд, но се пропука при втория и Ферер поведе с 2:1. От този момент започна необясним срив в играта на родения в Хасково български тенисист и Ферер спечели втория сет с 6:1.

В третия сет Григор Димитров поведе с 3:2, но Ферер, който е №8 в световната ранглиста, бързо намери път към изравняването, а след това започнаха непредизвикани грешки на Димитров и в крайна сметка испанският ветеран нанесе решителен удар с нов пробив - 6:4 в третия сет и победа в мача.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията