Без Платини сред кандидатите за президент на ФИФА

И Муса Билити остана извън битката за поста

Sportinglife
Sportinglife 20:20 ч., 13 Ное 2015
0
445
Getty Images

Президентът на УЕФА Мишел Платини не попадна в списъка с допуснати кандидати за поста президент на световната футболна федерация – ФИФА. Вотът ще се проведе на 26 февруари следващата година, а по правилник преди него се свиква временна избирателна комисия, която прави проверка на всички кандидати.

Засега сред официално одобрените кандидати са генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино, бившия заместник генерален секретар на ФИФА Жером Шампан, президентът на Азиатската футболна конфедерация Салман Ал Халифа, принцът на Йордания Али бин Ал Хюсейн и бившия член на правителството на ЮАР Токио Сексвале.

Аут от битката освен Платини е и президента на Либерийската футболна асоциация Муса Билити.

От временната комисия не обясниха какви са причините за решението им. Муса Билити обаче може да обжалва пред спортния арбитражен съд в Лозана.

Кандидатурата на Мишел Платини пък може да бъде разгледана едва след като изтече наложеното му наказание от 90 дни извън футбола. Президентът на УЕФА бе санкциониран заради подозрения за участие в избухналия корупционен скандал в ръководните органи на футбола.

Ако санкцията на футболната легенда обаче бъде удължена с още 45 дни, той също кагто Билити може да се окаже извън битката за президентския пост във ФИФА.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията