Всеки на мястото му

Луис ван Гаал продължи да удивлява – Манчестър Юнайтед се подобрявал...

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 09 Дек 2015
0
1790
GETTY IMAGES

Всеки на мястото си! Кураж, Манчестър Юнайтед!

Толкова на място казано. Написа го в туитър велиият Христо Стоичков, който изпрати поредната си стреличка към стария „приятел” Луис ван Гаал.

Всъщност Камата не е открил топлата вода. Манчестър Юнайтед е точно на мястото си.

След 2:3 от Волфсбург трикратният еврошампион е аут от Шампионската лига още в груповата фаза.

Прав е и Пол Скоулс. В нито един от шестте двубоя, включително срещу ПСВ Айндховен и ЦСКА (Москва) „червените дяволи” не изглеждаха като гранд, камо ли като претендент за трофея.

Ван Гаал използва млади момчета като Варела, Лингард, Пауъл и Бортуик-Джаксън, но това ли е целта? Когато си вложил почти половин милиард евро за година и половина, целта са титлите. А не участието на млади. Това е работа на Лестър например.

Аз не го чувствам като трагедия

– каза Скоулс в телевизионното студио. – Манчестър Юнайтед игра слабо във всички мачове в Шампионската лига. При това срещу толкова слаби съперници. Мислите ли, че ПСВ или Волфсбург ще победят някого на осминафиналите? Аз не бих прогнозирал това. Юнайтед е средняшки тим, който има средняшки резултати. Когато разчиташ на едно 20-годишно момче като Марсиал да те изважда във всеки мач, не си тръгнал по правилния път. Сигурен съм, че той ще стане голяма звезда на Манчестър Юнайтед. Но все още му липсва инстинкта на убиец пред гола. Мисля, че Ван Гаал гледаше повече към контузените си, отколкото към мача.”

Луис ван Гаал продължи да дразни с изявлението си след мача.

Според холандеца отборът се подобрявал.

„В този момент не мога да се защитя, защото отпаднахме от Шампионската лига – каза Ван Гаал. – Всяка моя дума ще е грешна. Но вижте фактите. Играхме мачове за купата на лигата (отборът отпадна от Мидълзбро с дузпи), влязохме в групите на Шампионската лига. В първенството сме в много добра позиция. Фактите говорят, че сме по-добри от миналия сезон. Това е отговорът ми, защото се позовавам на фактите. Имаме още много да се борим – във Висшата лига и Купата на Англия. Вярно е, че направихме крачка назад, но видяхме и много млади момчета, които играха добре.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията