Англия ликува с Арсенал и Челси

Гент е сензацията на Шампионската лига, Меси вкара гол №80

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 10 Дек 2015
0
544
GETTY IMAGES

Англия ликува!

Най-скъпото първенство на света все пак изпрати три отбора в елиминациите на Шампионската лига. В последния ден на груповата фаза лондонските Арсенал и Челси не допуснаха да станат за смях, отпадайки в доста лесни на глед групи.

Оливие Жиру вкара първия си хеттрик за „артилеристите”

и отборът на Арсен Венгер разгроми Олимпиакос с 3:0 като гост. Арсенал се нуждаеше от успех с два гола, защото загуби от гърците с 2:3 у дома и изоставаше с три точки.

Англичаните започнаха кошмарно кампанията, губейки първите си два двубоя от Динамо (Загреб) и Олимпиакос. Голям мач отново изигра германският национал Месут Йозил, който тъкмо бе избран за играч №1 на Висшата лига през ноември.

„Трудно се играе на стадион с такава атмосфера, но ние се представихме блестящо – каза героят Жиру. – Минималната цел пред Арсенал е да се класира за четвъртфинала.”

Челси също трепери много

но с доста дефанзивна тактика успя да срази Порто на „Стамфорд Бридж” и така напрежението върху Жозе Моуриньо поспадна. „Сините” победиха с 2:0 след автогол на Иван Маркано и попадение на Вилиан.

Бразилецът се окава най-важният играч на Челси през сезона, а само в Шампионската лига има пет попадения.

Порто отпадна. Украинците очаквано, но много трудно победиха Макаби (Тел Авив) с 1:0.

Денис Гармаш вкара златния гол, с който Динамо за първи пъти път от 1999 година мина груповата фаза на турнира.

„Всеки втори тим в групите ще иска да се падне с Челси, защото сме в много слаба форма – каза Моуриньо. – Те ще мечтаят да избягат от Байерн, Барселона, Реал и Атлетико.

Освен от класирането най-много съм доволен от характера на отбора ни. Футболистите знаеха, че им трябва една точка за класиране, но играха за победа. Играхме смело.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията