Българският футбол умря

Да извадиш три от грандовете за половин година и да нехаеш, е престъпление от общ характер

Sportinglife
Sportinglife 17:30 ч., 17 Дек 2015
0
1635
LAP.BG

Българският футбол дълго време живееше в будна кома. Националният отбор никакъв го няма. Едничък в света играе контроли... помежду си. Разбирайте – разделяме се на два отбора, хвърляме топката и това е.

Други като Албания, Исландия и Северна Ирландия се готвят за еврофинали.

Клубовете ни отдавна са в задния двор на Европа. Левски две години въобще не участва. През 2013-а ЦСКА сам се отказа от заслуженото на терена място. Литекс пада от неизвестни бивши съветски отбори. За две години Лудогорец бе като бяла лястовица, но като че ли само да докаже това лято, че всяко правило си има изключения.

Предколедно Българският футболен съюз изключи официално командното дишане и каза край на агонията. Ръководен от четвъртите в света Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов и Наско Сираков, той успя за половин година да извади ЦСКА, Локомотив (Сф) и Литекс. Вероятно за всеки един от случаите основания има и то не са малко. Също така е сигурно, че при много други клубове е имало също така сериозни аргументи за подобни крайни мерки.

В Сърбия държавата и футболната централа правят всичко възможно да се помага на Цървена звезда и Партизан. Просто защото са марките на спорта. И без тях не може. В България „спазваме стриктно буквата на закона“.

Браво, Боби!

Всички можем да се надяваме, че ще продължите по същия строг и справедлив начин. Следващият тим, който сигурно ще слезе от сцената, е добра стара Славия. Много пъти на косъм са били пловдивските Локомотив и Ботев. А този косъм продължава да е тънък и може да се скъса всеки момент.

Боби Михайлов се е скрил в дън гора. Президент е човекът. Има важни и неотложни дела. Като да изпие една чашка повече от обед до вечер. Не е виновен толкова бившият национален вратар. Виновни са всички хора, които работят в българския футбол. И които не искат да кажат „Баста“!

Много е чудно какво ще кажат началниците от Нова,

които изливат водопад от пари в продукта, наречен „А“ група. Страхотно 2016 година ще започне с дербито Лудогорец – Левски. И ако „сините“ не победят, то при новото класиране шампионът ще е ясен още преди март. Нали не си мислите, че и без това прескъпата селекция на Кирил Домусчиев може да загуби пет или повече точки срещу съперници като Пирин, Монтана и Локо (Пд) дори Левски да спечели всички двубои до края?

Въпросът е каква ще е телевизионната аудитория. И ако приемем, че за този сезон е платено, ще дават ли чуждестранните шефове на Нова пари със същата охота за дербитата с евентуалните нови попълнения на елита Дунав или Локомотив (Горна Оряховица)? Въпросът естествено е риторичен.

Вече е ясно, че Цар Футбол в България е мъртъв.

Може ли да се прероди и да стане от пепелта. С управленци като четвъртите в света – категорично не! Същото се отнася и за всички мужици по села и паланки, които за едната почерка на конгреса ще вдигнат смело ръка с думите „Наздраве, Боби!“ На кого му пука, че националният отбор не смее и срещу Занзибар да уреди контрола, че клубните тимове ще изпопадат като круши в началото на юли, когато Евро 2016 още няма да е свършило...

Да, Боби, наздраве! Мисията ти успя.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията