Стоичков: Искам да дам още един празник на България

Интервю на в. "Труд" с Камата за рождения му ден и мача на звездите в София

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 31 Дек 2015
0
1979

Ден преди Нова година най-великият български футболист Христо Стоичков се съгласи да даде празнично интервю за вестник „Труд“. Как ще празнува 8 февруари и 50-ия си юбилей? Кой ще дойде на шоуто на 20 май? Кой ще спечели „Златната топка“? Всички отговори Камата даде ексклузивно за читателите на „Труд“.

- Какво ви донесе Дядо Коледа, г-н Стоичков?

- Здраве! Винаги това съм искал от него. Щом съм здрав, останалото го има в магазина. Още докато играех футбол, началникът горе ме пазеше да не се контузвам.

Затова винаги ще съм му благодарен. Иначе по-голям подарък от това да празнувам с най-близките ми хора няма. Какво сме си подарили, ще си остане между нас.

Издам ли тайна от дома, „доброжелателите“ ще потрият ръце веднага.

- Новата 2016 година се очертава специална за вас, ставате на 50.
- Всеки път, когато сменяш първата цифра, е така. Остарявам, побелявам... Така е в живота. Вече нямам търпение да дойде 20 май и мачът за годишнината ми.

- А 8 февруари не го ли чакате?
- Този ден ще го посветя изцяло на семейството си. Толкова години съпругата ми Марияна и щерките Михаела и Христина ме търпяха постоянно да отсъствам. В деня, когато навършвам 50 години, искам да бъда с тях. Ще бъдем някъде - в Маями или на Бахамите, или в Доминикана. Ще ги заведа на много специално място, но нека да е изненада. Дори може да изключа телефона и на следващия ден да чета поздравителните съобщения. Искам този ден да е за моите три жени.

- Как решихте да направите този звезден бенефис и докъде стигна организацията?

- Искам да подаря един голям празник на България. Наскоро отново гледах кадри от световното в Щатите и празненствата по улиците след мачовете ни. Надявам се още веднъж да накарам стадион „Васил Левски“ да се напълни и аз да бъда там на зеленото поле.

Защото не виждам сега по какъв друг повод може да стане празник. Когато спирах с футбола, направих бенефиса си на „Камп Ноу“, а сега дойде ред и за празник в България. Спечелих толкова много с „Барселона“, ликувах и с фланелката на моята родина. И затова адресите на двата празника са ясни.

Аз съм българин и искам всички да видят Диего Марадона, Роби Баджо, Джика Хаджи и приятелите ми, с които имам толкова велики спомени. Искам да видя „Васил Левски“, както го видях след прибирането ни от Щатите. Без истински официален мач, но пълен до дупка.

Знам, че има и такива, които не ме обичат. Но това не е важно. Аз искам да се забавлявам с хилядите, на които съм им на сърцето. Шоуто ще е за тях. Останалите – да си стоят у дома и да пуснат друг канал.

- Няма ли шанс да ви видим в българския футбол не само за това шоу?

- Не, никакъв шанс няма! Аз се върнах с амбицията да променя нещо за добро. Да предам моя опит, който съм натрупал в чужбина.

Какво получих в замяна? Да ми казват, че без определени суми няма да ми минел номерът да построя нов стадион. Та да не го нося на онзи свят тоя стадион? Да не си го взимам за мен?

Доведох сериозни хора, исках да оставя още нещо на България. Играх с децата в „Литекс“ и се сблъскахме с най-лошите неща, които душат футбола. Само и само да не постигна успех. Ама аз този успех отдавна го имам!

Христо Стоичков е богат човек и не говоря за пари, а за приятелите и феновете по света. И на 20 май искам да се порадваме именно на това. Въпреки разни реферчета, корумпирани чиновници и такива, които ми се пишеха приятели, а извадиха нож. Да, нож на Камата!

И тях няма да ги видите в ложата на 20 май. Ако имат смелостта, могат да си купят билет и да дойдат, но едва ли. Ще изпреваря въпроса ви за конкретни имена, защото аз съм ги изтрил от моя чип, както казва Любо Пенев.

Източник: в. "Труд"

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията