Ван Гаал: Трябват ни креативни играчи

Хуан Мата не се вписва във визията на холандеца за десния фланг

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 11 Яну 2016
0
238

Манчестър Юнайтед има нужда от креативни играчи, а Хуан Мата не е решението на проблемите на тима на десния фланг.

Това е мнението на мениджъра на клуба Луис ван Гаал.

Юнайтед победи трудно с 1:0 Шефилд Юнайтед, като голът падна от дузпа, изпълнена от Уейн Рууни в последните минути на мача, а Ван Гаал не скри недоволството си от качеството на игра на отбора.

Мениджърът има нужда от свежи попълнения, въпреки че за 18 месеца откакто е начело на Юнайтед инвестира 250 милиона лири за нови играчи.

„Още през лятото заявих, че ни трябват креативни футболисти, които да могат да играят на скорост, а не разполагаме с много такива – обясни Ван Гаал. 

Хуан Мата сега играе отдясно и се справя фантастично добре, той винаги помага на тима, но не е дясното крило, както си го представям аз.

Не е никак лесно да се намерят на пазара играчи, които да са по-добри от Мата и въпреки, че той е друг тип играч, все пак се справя добре отдясно.”

Въпреки признанието, че има нужда от още нови играчи, Ван Гаал обясни, че не би трябвало да очакваме големи трансфери от Юнайтед през януари.

„Не мисля, че изобщо не направим някакви сделки през януари – заяви Ван Гаал. – Когато имаме възможност да подсилим и подобрим състава си, ще действаме, но не мисля, че сега ще можем да направим това.”

Междувременно Ван Гаал стана обект на нова атака от страна на Пол Скоулс, който обясни, че срещу Шефилд Юнайтед играчите на тима са изглеждали „отегчени”.

Скоулс редовно критикува стила на игра, който налага Ван Гаал в Юнайтед и огромната част от феновете и медиите са съгласни с него.

„Срещу Шефилд футболистите на Юнайтед изглеждаха отегчени – директно заяви Скоулс. – В играта им нямаше дух, нямаше енергия, никой не се наемаше да ги поведе напред, те дори не се усмихват, сякаш футболът вече не е забавен за тях.

Мисля, че дори Ван Гаал на пейката беше отегчен от това, което видя на терена, но след това както винаги ще заяви, че е доволен.

В последните шест месеца Юнайтед не е показал нищо по-различно, по-интересно, затова и тимът играе така и се радва на подобни победи с по 1:0.

Юнайтед не създава голови положения и победата срещу отбор от Лига 1 дойде с дузпа в 94 минута.

За мен това не е добро представяне.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията