„Местая“ е труден за Реал

Ще успее ли еврошампионът да направи големия рекорд

Sportinglife
Sportinglife 13:55 ч., 02 Яну 2015
0
150
Sportinglife

Валенсия - Реал (М)

Атаката към вечността минава през „Местая“ - един от най-неприятните за Реал (Мадрид) стадиони през годините.

Еврошампионът има 22 поредни победи и е лидер в испанското първенство, въпреки че e с мач по-малко.

Ден преди Нова година серията беше прекъсната със загуба 2:4 от Милан, но в контрола. Затова и не се брои. Сега Реал ще брани върха като гост на Валенсия, четвърти в класирането.

В последните пет мача между съперниците има три „кралски“ победи и две ремита. А в последните 10 дуела седем са завършили с по повече от два гола.

Класиране преди кръга

1. Реал Мадрид 39
2. Барселона 38
3. Атлетико Мадрид 35
4. Валенсия 31
5. Виляреал 30
6. Севиля 30
7. Малага 30
8. Селта 20
9. Ейбар 20
10. Еспаньол 20
11. Атлетик Билбао 19
12. Хетафе 17
13. Райо Валекано 17
14. Реал Сосиедад 15
15. Леванте 15
16. Алмерия 13
17. Депортиво Ла Коруня 13
18. Гранада 13
19. Кордоба 11
20. Елче 10

Новото попълнение на Валенсия Енцо Перес ще е в групата, а Марсело е под въпрос в Реал.

„Кралете“ са в серия от 12 поредни победи в Примера. А при последните 7 гостувания са печелили, след като са водили и на почивката. В 8 от последните 9 мача между съперниците е имало над 2 гола.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 18 ч пряко по F+

Атлетико – Леванте

Голямото завръщане предстои. Въпросът е дали Фернандо Торес ще получи шанс да играе за Атлетико след седемгодишно странство. Шампионите са големи фаворити в двубоя и това е шансът им да държат под око лидерите Реал и Барселона. Марио Манджукич и Коке са завръщат след наказание.

Интересни факти

Най-много победи: 13
Реал Мадрид

Най-малко победи: 1
Кордоба

Най-малко загуби: 2
Реал Мадрид, Барселона

Най-много загуби: 10
Елче

Най-много равенства: 8
Кордоба

Най-малко равенства: 0
Реал Мадрид

Най-добро нападение: 55 г. / 3.67 ср.
Реал Мадрид

Най-слабо нападение: 10 г. / 0.62 ср.
Гранада

Най-добра защита: 7 г. / 0.44 ср.
Барселона

Най-слаба защита: 32 г. / 2.00 ср.
Елче

Най-добра голова разлика: +42
Реал Мадрид

Най-лоша голова разлика: -19
Елче

Ектор Родас и Виктор Камараса ще отсъстват за Леванте. В последните пет мача Атлетико и Леванте си размениха по 2 победи, а един път завършиха без победител. От последните 5 срещи в четири нямаше повече от два гола. Атлетико спечели шестте последни домакинства срещу Леванте и вкара поне 2 гола в тях. Гостите нямат успех от ноември.

Прогноза - 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 17,00 ч

Севиля – Селта

Севиля има две победи и три загуби в последните пет мача срещу Селта. Домакините са шести в класирането и целта е на всяка цена да започнат с победа. Често в двубоите между Севиля и Селта рядко се вкарват много голове.

Селта няма попадение в последните си 6 двубоя, а пет поред загуби. А Севиля е непобеден на своя стадион от 16 срещи в Примера.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в събота от 19 ч.

Елче – Виляреал

Последният в класирането приема петия. В последните пет двубоя Елче няма победа – два успеха са за Виляреал, а три срещи завършиха наравно.

В десетте последни мача в шест нямаше повече от два гола. Така бе и в три от последните пет. Виляреал е в серия от пет поредни победи в Примера, не допусна гол в четири последователни дуела. А Елче загуби 4 пъти поред преди Нова година.

Домакините са получавали поне по 2 гола в последните си три домакинства.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в събота от 21 ч пряко по Ф+

Депортиво – Атлетик

В битката за оцеляване Депортиво няма право да допуска грешни стъпки на свой терен. Атлетик не е от най-страшните гости. Луизиньо от Депортиво се завръща в състава след наказание. А след контузии за Атлетик ще играят Аймерик Лапорте и Андер Итураспе.

В последните пет мача срещу този съперник Депортиво има 2 победи, една загуба и две равенства. В три от тях е имало не повече от два гола и едва ли ще е различно. Депортиво не е вкарвал в пет от последните си 6 мача. Но е непобеден в 10 от 11 двубоя срещу Атлетик във всички турнири.

Прогноза – X и под 2,5 пряко по F+

Мачът е в събота пряко по F+

Малага – Алмерия

Отбори с различни приоритети в първенството. Малага е шести и иска да участва поне в Лига Европа. Алмерия пък е точно над зоната за изпадащи. В последните пет мача силите са изравнени, като Малага има 2 победи, Алмерия – 1.

В последните 10 срещи шест са завършили с повече от 2 гола. Дуда се завръща в състава на Малага, а Мичел Маседо от Алмерия отпада. Малага спечели 8 от последните си 10 мача в Примера.

Прогноза -1 и под 2,5

Мачът е в събота от 23 ч.

Хетафе – Райо Валекано

Домакините завършиха наравно последните си три мача, а гостите ги загубиха. Баба е контузен и ще отсъства за Хетафе, както и Анхел Лафита, който пропуска всички мачове. За Райо Валекано не могат да играят Мохамед Фатау, Давид Кобено и Зе Кастро.

Райо Валекано има само победи в последните си три гостувания в малкото мадридско дерби. А като цяло Хетафе падна 10 пъти от 12 домакински дуела срещу Райо.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 13 ч

Еспаньол – Ейбар

В последните пет мача на Еспаньол задължително има повече от 2 гола. Каталунският клуб е непобеден у дома вече 7 срещи. Ектор Морено и Кристиян Стуани са под въпрос от Еспаньол. Гостите са в пълен състав. Ейбар е един от най-добре представящите се новаци в европейски футбол и завърши 9-и на Нова година.

Прогноза – Х

Мачът е в неделя от 20 ч пряко по F+.

Реал Сосиедад – Барселона

Барса не е допускал гол в 7 от последните си 9 гостувания. Отборът спечели пет от шестте си последни мача в Примера. Но Реал Сосиедад не е падал от Барса в последните си пет домакинства. Естебан Гранеро се очаква да е възстановен от контузия и да играе за Реал Сосиедад.

Карлос Вела отпада. Дани Алвеш се завръща за Барса. Нападателят на гостите Педро е вкарал гол във всеки от последните 4 първи мача на тима за годината.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 22 ч по Ф+

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията