9 рекордни трансферни разочарования

Не оправдаха парите - меко казано

Sportinglife
Sportinglife 19:30 ч., 01 Фер 2016
0
851
"4-4-2"

В Англия обръщат голямо внимание на трансферите, които подобряват клубни рекорди. Историята обаче показва, че невинаги рекордните сделки носят на отборите дивидентите, които се очаква.

Истината е, че почти всички се опариха, след като платиха торби с пари за футболисти, които по една или друга причина не успяха да се приспособят. Сред провалите имаше както доказани играчи с безспорни качества, така и тип "ментета", които по някакъв начин успяваха да заблудят опитните скаутски и мениджърси очи.

"4-4-2" припомня девет рекордни, но много разочароващи за клубовете сделки.

1. Денилсон, Бетис, 21.5 млн. паунда

От бразилецът се очакваше да се превърне в суперзвезда в Примера, но съвсем не оправда очакванията. Той беше взет от Сао Пауол през 1998-а и след като не успя да се разпише в първите си 20 мача за севилци, бе даден под наем на Фламенго.

2. Роберто Солдадо, Тотнъм, 26 млн.

Солдадо не бе за дълго рекордно попълнение на Тотнъм, тъй като по това време бе взет и Ламела, но все пак бяха платени солидните 26 млн. паунда. Той обаче не успя да продължи това, което правеше отлично в Примера - да бележи голове. През миналата година Солдадо бе продаден на Виляреал.

3. Фернандо Торес, Челси, 50 млн.

Торес правеше истински фурор в Ливърпул, но съвсем не бе такъв случаят, след като бе купен от Челси за 50 млн. паунда. В момента Фернандо е в родния си клуб - Атлетико Мадрид.

4. Анди Керъл, Ливърпул, 35 млн.

Керъл бе страхотен в Нюкасъл, което накара Кени Далглиш да извади 35 млн. паунда, за да го вземе в Ливърпул. На "Анфийлд" обаче нападателят вече не беше същият. В момента е в Уест Хем, където се опитва да възроди кариерата си, но май вече е твърде късно.

5. Хуан Верон, Манчестър Юнайтед, 28.1 млн.

Верон струваше цели 13 млн. повече от предишния рекорден трансфер във Висшата лига - 15 млн., които Нюкасъл плати на Блекбърн за Алън Шиърър. Аржентинецът обаче не оправда парите и един от трансферните провали на Сър Алекс. Години по-късно Верон призна, че Висшата лига му е била доста трудна.

6. Андрий Шевченко, Челси, 30.8 млн.

Легенда на Милан и дълго време сред най-добрите футболисти в света. Но не и в Челси. Шева се провали в западен Лондон и не успя да се превърне в любимец на феновете. Сколари го даде под наем на Милан през 2008-а, след което се завърна в Динамо Киев.

7. Савио Нсереко, Уест Хем, 9 млн.

Нсереко е добре познат и в България от изявите си в Черноморец и Берое. Преди време стана рекордна покупка на Уест Хем, който плати 9 млн. за бившия германски младежки национал с корени от Уганда. Смени много отбори в Европа, като стигна дори и до Казахстан.

8. Робиньо, Манчестър Сити, 32 млн.

Отбеляза 15 гола в първия си сезон със Сити, но след това формата му рязко спадна. Като цяло не успя да свикне с живота и футбола в Англия. Робиньо бе едно от първите скъпи попълнения на Сити, след като клубът бе купен от новите собственици.

9. Константинос Митроглу, Фулъм, 13 млн.

Фулъм го купи, след като бе отбелязал три хеттрика за Олимпиакос в началото на сезон 2013/14, но Митроглу изигра само един мач преди да бъде върнат под наем в клуба от Пиреа.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията