Брендън Роджърс: Когато поех Ливърпул, отборът беше осми

Първото интервю на специалистa след уволнението

Sportinglife
Sportinglife 10:55 ч., 09 Фер 2016
0
634
GETTY IMAGES

Преди две години по това време животът на Брендън Роджърс в Ливърпул изглеждаше приказен. "Червените" и феновете им се носеха на крилата на мечтите за шампионската титла, а в лицето на северноирландеца се виждаше дългосрочна опция, която да върне загубената слава на "Анфийлд".

Нещата обаче не се получиха и в края на 2015-а Роджърс бе уволнен след поредната слаба серия на мърсисайдци. Клубът бе поет от Юрген Клоп, а оптимистите в "червения" лагер отново започнаха да мечтаят.

В прав текст

Тези три години и половина бяха страхотно преживяване. Имах възможност да работя с невероятни футболисти. В клуба решиха да направят промяна и уважавам тяхното решение.

Роджърс е затворена страница, но прекара достатъчно време в клуба, за да го опознае и да има какво да каже. Специалистът даде магистрално интервю за beIN Sports.

- Колко променен изглежда Ливърпул при Клоп в сравнение с това, което оставихте вие като отбор?
- Това няма голямо значение. Аз прекарах страхотно време в клуба. Тези три години и половина бяха страхотно преживяване. Имах възможност да работя с невероятни футболисти.

В клуба решиха да направят промяна и уважавам тяхното решение. С всички промени и селекцията през лятото ми се щеше да работя по-дълго. Винаги отнема време новите да се адаптират и вероятно забелязвате това сега и при Юрген. Той все още опознава играчите, но много от тях са нови и ще им трябва време. Сигурен съм, че Ливърпул ще се съвземе и ще се върне там, където беше преди две години.

- Вярно ли е, че веднага след като Клоп дойде в Англия, ви е гостувал и сте го съветвал как отборът да излезе от кризата?
- Не. Не беше съвсем така. Очевидно ми гостува и разговаряхме на различни теми. Ливърпул, разбира се, бе част от разговора, но най-вече засегнахме теми за футбола като цяло и живота. Медиите вероятно представиха така нещата, че все едно съм го съветвал. Но когато се стигна до Ливърпул, просто му казах колко велик клуб поема.

- И двамата цените много историята и традициите на клуба...
- Да, разбира се. Това бе една от големите причини да приема работата. Историята - назад през 60-те, 70-те и 80-те, когато Ливърпул беше доминант в английския футбол. Сега отборът е различен и публиката е фантастична, но е тотално различно. Доминацията вече не е налице, но Ливърпул си остава дълбоко уважаван по целия свят.

- Какъв е Клоп? Дойде и се нарече Нормалния. Така ли е?
- Така изглежда, но не го познавам толкова добре. Играхме контрола с Борусия Дортмунд, когато го срещнах за пръв път, но беше за кратко.

- Къде ще завърши Ливърпул през този сезон и какво си помислихте след 0:2 от Лестър?
- Времето ще покаже за Ливърпул. Определено това беше разочароващ резултат, но също така се дължи и на много доброто представяне на Лестър. Все още обаче има достатъчно време до края на сезона и всички отбори ще се опитат да покажат най-добрата си форма в следващите месеци.

- Има ли шанс отборът да приключи в топ 4?
- Трудно е да се каже. Мисля, че такива бяха очакванията в началото на шампионата, но със сигурност в клуба са разочаровани от сегашната позиция, на която са. Ако се обединят и се мобилизират, могат да се придвижат напред, но преди Ливърпул има отбори, които играят добре.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията